Forum switched to read-only as of 2020/06/01


Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Pipo P9 wifi/3G 4.4.2 custom root firmware (2014/12/23)
Avatar
seveux
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2013/06/03
sp_UserOfflineSmall Offline
16
2015/01/09 - 19:46
sp_Permalink sp_Print

Works fine for me. No problem.

Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
17
2015/01/15 - 16:26
sp_Permalink sp_Print

Finally today I receive my tablet and just by playing with it in first half hour I was going crazy with the wifi wakup issue.

Everythime the screen turned off the wifi never connects back until reboot. Something not even rebooting solved the issue. Had to also reboot the Hub.

I the flashed the firmware P9 wifi by Oma build v1.2 and all seems to be fine.

Didn't had time to proper test it though as I had to come to work, but in the time I played with it, I found the system to be a tad slower than with official firmware and the 2 Antutu tests I did never reached the 35000 mark. I thought it should score more than 39000.....

Is this normal?

Thanks

Pipo P9

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1385
18
2015/01/15 - 18:56
sp_Permalink sp_Print

Yes, the Pipo firmware has still wakelock and battery drain issues. See also post #14.

I have corrected that in build v1.2 ;-)

Advertised scores around 40k are done with Antutu 4.5. Since then Antutu serveral changes the scoring. Scores with latest Antutu 5.6 of around 35k is ok.

However, performance of the UI (look and feel) should be more in focus.

- Oma -

Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
19
2015/01/15 - 23:10
sp_Permalink sp_Print

Thanks a lot

Pipo P9


Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
20
2015/01/16 - 11:56
sp_Permalink sp_Print

The tablet is going quite nice with this rom and everything seems to be ok, but I have a few questions:

- In the Settings > Location
When active if we click with will show a screen with 3 location options, location by gps only, by data and wi-fi, etc etc.I couldn't change the options here. Is set for GPS only and even if I choose another option it comes back to this one automatically.
I'm not in front of the tablet right now so I don't know if these are thje excat terms, but I'm sure you know what I mean.

- When I openm the web browser and go to google web page, it should be showing my location right below the search box, but its saying Location Unknown. Perhaps because of what I reported above....

- The wi-fi is a bit buggy. The wi-fi always turns on but not always connects to the network.
Often I have to connect and disconnect a few time to get it connected to my network.

- Yesterday, suddenly several apps got uninstalled somehow, but the icons remain in place, but when I clicked on them just say app not installed. I had to go to Google Play and install again.
One of them was the system email app. I confirmed that the file email.apk was inside /system/app then I reboot the tablet but the app was not restored/installed. I went back into that folder and install it manually.

Nothing to serious and all is working nice.

Thanks for your work

Pipo P9

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1385
21
2015/01/16 - 19:12
sp_Permalink sp_Print

Last remark sounds you have touched to build too much. All fine here. Do a clean install and report back.

- Oma -

 

v1.2_location.pngImage Enlarger

Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
22
2015/01/17 - 10:55
sp_Permalink sp_Print

I didn't touch the build.prop at all.

I managed to find the geolocation situation. Its not an issue its an option. I noticed the icon can be connected, half conneceted and disconneted. When is showing half connecetd we are unable to choose the options.

The wi-fi is what its killing me at the point of making the tablet useless, specially this morning.
I just can't get a stable connection. When it connects to my network minutes after just dies I need to disconnect and connect several times all over again until get it connected, again for a few minutes

Pipo P9

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1385
23
2015/01/17 - 10:59
sp_Permalink sp_Print

Works fine here. One of the best wifi implementation of all tabs I have. Maybe a quality issue.

- Oma -

Avatar
vanity
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2015/01/23
sp_UserOfflineSmall Offline
24
2015/01/23 - 18:50
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hye guyz i just got my Pipo P9 3G edition and i am so unpleased. The wifi connects to the modem and ive tried different modems , but it doesnt use the internet it stucks the whole network no other device can log on to the internet. I used your custom rom it does exactly the same thing , Connects to the network then the whole network becomes like dead and no device can connect to the net, once i disconnect the wifi from pipo all devices can work again.

 

Any help?

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1385
25
2015/01/23 - 22:01
sp_Permalink sp_Print

Sounds like the same issue then Djuganight. Make use of your warranty.

- Oma -

Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
26
2015/01/24 - 13:25
sp_Permalink sp_Print

Same issue as me.

I was preparing the tablet to send it back, by backing up all my info and restoring to stock parameters. When I was flashing the official firmware suddenly the tablet died in the end of the process (IDB Failed). Only had the tablet for 3 days....

The shop is now saying that is its bricked then I lost the guarantee.
Anna from Pipo said:
You can send tht tablet back and ask a replacement.
It maybe problem with the flash on the motherboard.

Even then the shop is saying that if I decide to send to China they can do but at my responsability.

Resuming, you noticed the issue of the wi-fi, stop right there and don't go any further. Just return the tablet and ask a replacement. Better yet, ask you money back and buy other brand (Cube or Teclast or other)

Pipo P9

Avatar
wodapol
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2013/12/12
sp_UserOfflineSmall Offline
27
2015/01/26 - 21:01
sp_Permalink sp_Print

Hi Oma, I tried your version 1.2 on my new PIPO P9 3G. Thanks for your great work. Everything was running fine and very fast - except the backside camera. On stock rom both cams of the tablet are working. So I tested with the Riley rom and it's the same problem. No backside cam. Now I'm running your rom again. Do you have an idea for me? I know it is a poor cam, but I need it for barcode scanning.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1385
28
2015/01/26 - 21:09
sp_Permalink sp_Print

My cam is fine. What was the firmware/kernel on the tab?

- Oma -

Avatar
Djuganight
Portugal
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2013/04/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
29
2015/01/27 - 15:00
sp_Permalink sp_Print

The time I had my Pipo P9 wi-fi in my hands, around 3 days, the camera worked well even with custom firmwares OMA and Riley.

Can you confirm that now you don't have back camera and if you go back to stock firmward the camera will work?

Pipo P9

Avatar
inflao
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2015/03/13
sp_UserOfflineSmall Offline
30
2015/03/13 - 18:13
sp_Permalink sp_Print

Hi ola congratulations forma tour work

I hace a problem with behind camera, it does not work, i have  firmware v1.2 Pipo 3g with kernel 158, can you help me please?

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
93 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (85), Phone (8)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

jackthomas

hakhiem

jenom

kfwacky

fer30

culo1

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix