Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ RK3288 ROM ] Pipo P9 / P4 CM12.1 custom root firmware (2015/10/08)
Avatar
jonasstr
Active Member
Forum Posts: 35
Member Since:
2015/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
61
2015/12/03 - 14:45
sp_Permalink sp_Print

glotzi said

jonasstr said

Oma7144 said

jonasstr said
I tried the newer Lollipop Build 1.1.7: Same result as with CM: Bootanimation - Reboot...

Besides: By any chance is there a working kernel for the p7?

Something to test for you 😉

I guess there are some P9 in the field which have a different camera lens, which is the root cause for the reboot. Pls check this fix: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=2737

- Oma -

Works perfectly with your camera fix!!

Thank you so much!

 

Jonas

@Jonas: Your P9 is working now?

P7 works with the problems documented above, P9 works beautifully, i think, with gps/camera etc. working. Didn't try facebook yet book would guess I'd have the same error there.

Avatar
glotzi
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/06/10
sp_UserOfflineSmall Offline
62
2015/12/03 - 22:42
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Ok, the P9 CM 12.1 works for me too now with the camera fix.

Thx Oma.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
63
2015/12/04 - 18:20
sp_Permalink sp_Print

Thanks for feedback! Update post #1 with different model fixes.

- Oma -

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
64
2015/12/04 - 21:07
sp_Permalink sp_Print

Can somebody test the attached facebook app? Do not update.

- Oma -

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

calestrom

Avatar
calestrom
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2015/07/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
65
2015/12/08 - 18:38
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Thanks Oma, 

Now that I got it to boot (Pipo P9 3G), it's ready for testing... So far really good.

Working:

- Both cameras
- Got 2D fix from GPS (after few minutes). It seems like GPS is working
- BT audio!

Not working

- some Wmv videos doesn't work, but it's okay. Maybe it's weird encoding

I'll update later of the progress, now I'm really happy!!! CM on Pipo looks really good and snappy. Thanks again Oma!

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
66
2015/12/08 - 21:39
sp_Permalink sp_Print

Fine. You should be able to play wmv codecs by disabeling AwesomePlayer in Developer options.

- Oma -

Avatar
jonasstr
Active Member
Forum Posts: 35
Member Since:
2015/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
67
2015/12/09 - 11:33
sp_Permalink sp_Print

Oma7144 said
Can somebody test the attached facebook app? Do not update.

- Oma -

On P7: Installed, logged in, updated. Works fine, thank you!

Other P7 Problems:

- With Xposed/Gravitybox its not possible to edit navigation bar or status bar

- Vol+ increases volume, but: its also "esc" - it has no hardware-"esc", only the one in the nav-bar. Is it possible to disable that one?

Avatar
jonasstr
Active Member
Forum Posts: 35
Member Since:
2015/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
68
2015/12/09 - 15:18
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

And a feedback for the p9:

Since it has no hardware volume-buttons we need them in the navigation-bar. Without it's hard to change volume.. I see you have an extra volume-button on the left. How do I get that one?

Avatar
calestrom
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2015/07/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
69
2015/12/09 - 15:29
sp_Permalink sp_Print

jonasstr said
And a feedback for the p9:

Since it has no hardware volume-buttons we need them in the navigation-bar. Without it's hard to change volume.. I see you have an extra volume-button on the left. How do I get that one?

That icon must Virtual Volume Button 

https://play.google.com/store/apps/details?id=it.claudio.chimera.virtualvolume&source=labnol

I would prefer volume button on navigation, since I keep my installed software minimum.

Avatar
keteden666
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2014/01/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
70
2015/12/09 - 23:36
sp_Permalink sp_Print

Do you use NETFLIX? It doen´t work properly. In fact, it gets stuck on the loading screen, even though I'd already installed xposed and Netflix fix module. Any way to make it work perfectly?

Avatar
KenMic35
Regular Member
Forum Posts: 54
Member Since:
2013/12/20
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
71
2015/12/11 - 08:03
sp_Permalink sp_Print

there are other P9 lollipop rom`s in here, is this the best one yet?

Does facebook app work?

Avatar
kallesone
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2013/02/22
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
72
2015/12/11 - 14:51
sp_Permalink sp_Print

Hi Oma and co.

This is the latest beta from pipo for the p9.Date on 01/12/2015.

I hope its useful.

http://www.mediafire.com/download/c3mk5luu2bqpg5u/rk3288_sdk4.4_p9-EPOINT_20151201_%23278.rar

Regards.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
73
2015/12/12 - 17:12
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

By careful with the builds for epoint, the hardware seems to be different.

The patched facebook app was confirmed working (see post #67).

Here is a patched Netfix app which might work. I cannot test that, but I can confirm maxdome is working fine out of the box (so no DRM issue).

- Oma -

v1.1_40.jpgImage Enlarger

v1.1_41.jpgImage Enlarger

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
74
2015/12/12 - 17:44
sp_Permalink sp_Print

Kodi works fine, too 😉

- Oma -

 

v1.1_42-1.jpgImage Enlargerv1.1_43-1.jpgImage Enlarger

Avatar
KenMic35
Regular Member
Forum Posts: 54
Member Since:
2013/12/20
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
75
2015/12/12 - 18:19
sp_Permalink sp_Print

reflashed this rom and facebook app works fine when downloaded from the play store but sadly videos don`t play on facebook and instagram!

oma can you help me fix this issue pls?

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
93 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (81), Phone (12)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

inertec

cross80

REUVEN

antovivia1

luis milla araujo

luisaraujo

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix