Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ RK3288 ROM ] Insignia Flex Elite LP 5.0.2 custom root firmware (2015/08/08)
Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
106
2016/08/18 - 17:38
sp_Permalink sp_Print

What kind of special cable should that be? Do you have the tab?

- Oma -

Avatar
Astralix
Germany

Firmware Guru
Forum Posts: 27
Member Since:
2012/12/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
107
2016/08/18 - 17:40
sp_Permalink sp_Print

Unfortunately no reply till yet...

However, I personally had one USB cable that had contact problems and while trying to short the flash, hold the tablet, press the buttons, there is a lot of movement... So yes, trying a different cable is always a good idea.

However it is only a rare chance for the logged problem of incorrectly identified eMMC / NAND... But yes, try a different cable, just to be sure.

I report back if I have news for you guys.

Avatar
buzzly
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2016/08/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
108
2016/08/18 - 22:05
sp_Permalink sp_Print

I am far from being an expert.   In fact, I am stuck with a problem already which I'll post it for help later.

I only recently acquired 3 used Flex Elite tab (just tab, no cable) for my kids.   My  understanding is that the original supplied USB cable is an OTG-USB cable.    That's why I was GUESSING an OTG-USB cable may be needed for certain communication/connection.    

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
109
2016/08/18 - 22:54
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I don't know if the kernel supports host functionallity. If so one need an USB-OTG cable to use an USB-stick or USB-mouse.

Nothing to do with the unability to write something on this Foresee eMMC chip.

Flashing on other rk32boards (Samsung, Toshiba chips here) normally looks like this:

15:39:21 915 AndroidTool v2.3.0.0 start run
15:40:37 472 Layer:Test Device Start
15:40:37 488 Layer:Test Device Success
15:40:37 504 Layer: Download parameter...
15:40:37 579 Layer: Download misc...
15:40:37 638 Layer: Download resource...
15:40:37 809 Layer: Download kernel...
15:40:38 488 Layer: Download boot...
15:40:38 693 Layer: Download recovery...
15:40:39 011 Layer: Download system...
15:44:18 868 Layer: RunProc is ending, ret=1
15:46:36 903 Layer:Test Device Start
15:46:36 930 Layer:Test Device Success
15:46:36 955 Layer: Download parameter...
15:46:37 025 Layer: Download misc...
15:46:37 073 Layer: Download resource...
15:46:37 146 Layer: Download kernel...
15:46:37 848 Layer: Download TWRP_1920x1200_CrewRKTablets_v3.0...
15:46:38 360 Layer: RunProc is ending, ret=1
15:55:39 291 Layer:Test Device Start
15:55:39 296 Layer:Test Device Success
15:55:39 315 Layer: Download parameter...
15:55:39 415 Layer: Download resource...
15:55:39 573 Layer: Download kernel...
15:55:40 592 Layer: RunProc is ending, ret=1

Can you pls test the integrity of the Foresee chip: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.vinagre.android.emmc_check&hl=de

- Oma -

v1.0_emmc.pngImage Enlargerv1.0_emmc_check.pngImage Enlarger


Avatar
buzzly
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2016/08/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
110
2016/08/18 - 23:22
sp_Permalink sp_Print

Did the eMMC Brickbug Check

"No Brickbug.   Sane chip"

Check Memory.    Almost 7 minutes long     "Test Passed"

 

So this is completely over my head.  

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
111
2016/08/19 - 16:55
sp_Permalink sp_Print

Ok, thanks!

Is there the same firmware on all three tabs? Can you pls post a screenshot of settings/about the tab?

- Oma -

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
112
2016/08/22 - 19:30
sp_Permalink sp_Print

graphdarnell said
I was able to enter MaskRom Mode at last.

Here is a loader, which should support the Foresee eMMC. Pls flash with RKAndroidTool.

- Oma -

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

graphdarnell
Avatar
graphdarnell
Active Member
Forum Posts: 41
Member Since:
2015/12/29
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
113
2016/08/23 - 01:32
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Could you tell me if this is a revised version of the 2.19 loader?  The version I used initially was 2.19.07, enclosed in the original rom package.  This one bears the designation 2.19.04, which normally means it's older.  But so long as it's different, I'll be willing to give it a try.  Can you confirm?   Thank you.

 

Edit:  flashed 2.19.04 successfully.  The rest is same old....  "test device fail"...LF stuck at 0%.  From what I can gather, people have had no problems flashing RK3288-based devices with RKAndroidTool, just not with Foresee eMMcs?

Avatar
Astralix
Germany

Firmware Guru
Forum Posts: 27
Member Since:
2012/12/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
114
2016/08/23 - 06:55
sp_Permalink sp_Print

Hi,
I requested this loader from RK for you. They confirmed that it is certified for this type of eMMC. Just give it a try and please report if works.

The following users say thank you to Astralix for this useful post:

graphdarnell
Avatar
graphdarnell
Active Member
Forum Posts: 41
Member Since:
2015/12/29
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
115
2016/08/23 - 08:27
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Thanks for sending in the request.  As said above, I flashed the specific loader (2.19.04) fine in MaskRom Mode.  But thereafter when I tried to flash the parameters along with the kernel in "Found One Loader Device" Mode, the Tool ran the "test device" routine, returned with "test device fail" and would go no further.

Another direction perhaps?  If I remember correctly, you designed a rom once for the Nextbook 7.85 equipped with an RK3188 to run off the external SD Card.  Is such a scheme feasible at all with the current CPU (3288)?

On my tab, I know the firmware has been erased.  However, it acts as if it's still searching for the rom to boot up, going past the initial big logo (INSIGNIA) to the second page where it beams the small "insignia" and remains frozen there.  If I leave it on long enough, it would restart the tab to go through the same stages again and again.  Is it even possible to get it to read the external SD at this point?

The device isn't worth much now.  It makes little economic sense to try to save it.  Nevertheless, I'm still interested in solving the technical problems.  Why the glitch?  

Avatar
Astralix
Germany

Firmware Guru
Forum Posts: 27
Member Since:
2012/12/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
116
2016/08/23 - 08:53
sp_Permalink sp_Print

The issue I have is, that I cannot see, what your tablet is really doing...
Are you able to attach a 3V serial port adapter to the RX and TX tespoints of your tablet? I do not know if you can do that or even have such a thing. Beware, that there are 5V (Arduino) adapters and 3V3 versions. The 5V version will kill your SOC, so if you can do that, take care.

If not... It is a bit difficult to analyze the issue without having more details...

Avatar
graphdarnell
Active Member
Forum Posts: 41
Member Since:
2015/12/29
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
117
2016/08/23 - 12:23
sp_Permalink sp_Print

I don't see TX and RX testpoints on the board; or if there are, they are unmarked.  I guess we have to let it go at that since even RK can't help.  I did try to flash the loader in MaskRom mode 3 times. They all came out ok but only up to that point.  Never seen anything like that.  But thanks again for all the help.   

Avatar
Astralix
Germany

Firmware Guru
Forum Posts: 27
Member Since:
2012/12/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
118
2016/08/23 - 14:41
sp_Permalink sp_Print

I checked your photo, even it is not very big... I cannot see any obvious test-points. But there are several cables and stickers on it where I can't see through. On one tablet I had, all the test-pins where on the bottom side, on several others these two pins, together with a ground pin where routed to an exposed position...

Avatar
buzzly
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2016/08/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
119
2016/08/24 - 14:56
sp_Permalink sp_Print

Off topic. 

 

Would someone show me which 6000mah battery purchased from Aliexpress would fit this tab?   A link would be very helpful.  TIA.

Avatar
graphdarnell
Active Member
Forum Posts: 41
Member Since:
2015/12/29
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
120
2016/08/24 - 21:24
sp_Permalink sp_Print

Astralix said
I checked your photo, even it is not very big... I cannot see any obvious test-points. But there are several cables and stickers on it where I can't see through. On one tablet I had, all the test-pins where on the bottom side, on several others these two pins, together with a ground pin where routed to an exposed position...  

I don't see RX or TX anywhere on this board.  The back side has a mylar insulation, and there's no visible testpoints.  I would think those would be exposed as there's no point having them hidden.

But the issue is not so much whether the RKAndroidTool would work as there's anything that works at all.  So my question to either Oma or Astralix is this:  bobb's method obviously works.  I'd done it myself before the catastrophe befell my previous tab.  Only, it requires ADB.  Another member (psiufoxx) reported that her tab was stuck at the pulsating logo (exactly like mine), and s/he only had access to stock recovery (See posts # 71 & 74).

Nevertheless, s/he was able to flash most anything (I assumed from this recovery) per bobb's instructions except the system.img. The only ADB I could see on stock recovery is Sideload.  I tried to sideload Oma's update.img but the machine reported no signature, so no go.  However, if this functions as ADB, then is it possible to flash with all the files on the external sd card, and issuing ADB commands from PC per bobb's instructions?

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
81 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (73), Phone (7), Tablet (1)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

Myfly

akatar3

yop92

mikesmithsrbit

Bigfiut

salahshow

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix