Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ RK3288 ROM ] IFive Air LineAgeOS 14.1 custom root firmware (2017/03/04)
Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
1
2017/05/01 - 12:36
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Gents,

LineAgeOS 14.1 has landed on iFive Air  😉

CrewRKTablets RK32 Air LineAgeOS 14.1 final build v1.2.2 - 20.05.2017

CrewRKTablets RK32 Air LineAgeOS 14.1 build v1.2 - 04.05.2017

CrewRKTablets RK32 Air LineAgeOS 14.1 build v1.1 - 17.04.2017  &  kernel #6  (change files in folder rockdev/Image)

CrewRKTablets RK32 Air LineAgeOS 14.1 build v1.0 - 04.03.2017


– recovery TWRP 3.0.2.0
– homebrew sekernel @ 1.8 GHz
– unified storage
– LineAgeOS su, su-binary
– pico gapps

 

issues: ./.
  

hints:
–  instructions are included in the download pack
– 
developer options: enable by tapping 5 times onto build number (settings/about the tab)
  screenshots: enable in settings/buttons/power menue
–  advanced reboot: enable in settings/developer options
  root access: enable in settings/developer options (apps and adb)
  local terminal: enable in settings/developer options
  better UI performance: set all animation scales to 0 in settings/developer options



Special thanks to netlars & mussonero
Be aware: it is your own risk!

– Oma -

LAOS01.pngImage EnlargerLAOS02.pngImage EnlargerLAOS03.jpgImage EnlargerLAOS04.pngImage EnlargerLAOS05.pngImage EnlargerLAOS07.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
Avatar
kallesone
Active Member
Forum Posts: 45
Member Since:
2013/02/22
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 7
2
2017/05/01 - 15:39
sp_Permalink sp_Print

Thx for your work Oma,but please,open a post to talk about Pipo P9 lineageos 14.1.

Some people install 1.1 version and tell me that runs great ,but with sound problems.

Without a proper post we can´t explain you our troubles.

Thx again and regards.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
Avatar
reut3145
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2017/04/14
sp_UserOfflineSmall Offline
4
2017/05/02 - 07:31
sp_Permalink sp_Print

Hi Oma! Why are You ignoring me?? You will be able to help me with firmware for oxygen 101? Answer nPlease


Avatar
soeren
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2013/03/13
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2017/05/02 - 12:58
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hi,

I just tested the v1.1 build on my Haier Pad as an upgrade from CM13 (6.0.1), but I found out that it doesn't work.

Tablet boots once into recovery after the upgrade, but TWRP doesn't react to touch actions. So TWRP can't be used.

After that I do a hard-power-off and the Lineage OS boot animation starts, but the tablet shows this animation forever and doesn't finish booting. What could be the problem? I would love to keep my data partition so I didn't do a full wipe, but just a "lower format" in the AndroidTool.

[Edit: Even a clean install (after using "lower format") didn't work]

ciao, Sören

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
6
2017/05/06 - 18:05
sp_Permalink sp_Print

You need to flash the build as is, incl. the kernel. I clean install is mandatory.

- Oma -

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
7
2017/05/06 - 18:16
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Update post #1 with build v1.2. Now Android 7.1.2, fully working 🙂

- Oma -

v1.2_01.pngImage Enlargerv1.2_02a.pngImage Enlargerv1.2_03.jpgImage Enlargerv1.2_05.pngImage Enlargerv1.2_06.pngImage Enlargerv1.2_08.pngImage Enlargerv1.2_09.pngImage Enlarger

v1.2_11.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

TeutonJon78
Avatar
TeutonJon78
Active Member
Forum Posts: 26
Member Since:
2014/12/13
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
8
2017/05/07 - 09:39
sp_Permalink sp_Print

Awesome! Thanks.

iFive Air (32GB) - XDA Discussion -- (including my iFive Air Nexus ROMs based on stock)

Avatar
CurvedAir
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
2016/05/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
9
2017/05/08 - 20:38
sp_Permalink sp_Print

I'm sorry to say i 'd have to agree with Soeren: the upgrade didn't work. I tried version 1.2 as well as 1.1.

 

- Using the Android tool, all the options are ticked.

- TWRP works fine, data can be swiped with the exclusion of the cache (can not be mounted, as stated by TWRP).

- Using TWRP, a factory reset can not be done, as stated in the instructions.

- After system reboot, all I get is a boot animation: a greenish blue bow with a moving circle in it.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
10
2017/05/09 - 17:40
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I guess we are talking about Haier Pad 971, too?

Please read instructions carefully:

c) tab will reboot into TWRP
d) select wipe
e) Format Data and confirm by typing yes
f) Factory Reset

If it still loops, please try the cam fix: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=2928

If it still loops, pls provide a dmesg and a logcat log.

- Oma -

Avatar
CurvedAir
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
2016/05/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
11
2017/05/09 - 18:48
sp_Permalink sp_Print

Yes, Oma, I'm talking about the Haier Pad. Tried four times with the same result, and followed the instructions, just don't understand what you mean by ' Factory reset', TWRP has no option for this.

Today I reinstalled CM Android 6.01 again, without any issues. One of these days I'll try again, and install the cam fix.

Thanks for your reply.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
12
2017/05/10 - 07:22
sp_Permalink sp_Print

Pls provide dmesg and logcat log from the running CM13 build. Reboot the tab and do the logs.

It is mandatory to do a clean install, incl. LowerFormat. For wiping process see attached picture.

- Oma -

TWRP-1.jpgImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
Avatar
CurvedAir
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
2016/05/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
13
2017/05/10 - 11:10
sp_Permalink sp_Print

Thanks, Oma, it worked after the factory reset.

 

Lineage boots, but it is very buggy.

- No camera (as could be expected)

- Spontaneous reboots

- No auto-rotation, device stays in portrait mode.

- No 5 GHz wifi networks.

- Freezing system UI

- No MTP

- Nonresponsive apps.

 

So it might work for an Ifive Air, but a Haier Pad 971 seems to be another ballgame.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5996
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1309
14
2017/05/10 - 15:47
sp_Permalink sp_Print

Sounds more like a corrupted partition. Pls try again, incl. Lower Format. Use the pack as is. In TWRP format data and do a factory reset.

- Oma -

Avatar
CurvedAir
Member
Forum Posts: 13
Member Since:
2016/05/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
15
2017/05/10 - 17:48
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Reflashed, did lower format. Wiped afterwards, and did a factory reset.

Some improvement, but:

- No camera. Tried to install the camfix with TWRP (3.0.2.0), but TWRP spontaneously reboots before the zip file installs.

- No 5GHz WiFi.

- No auto rotation, device stays in portrait modus.

- Restart didn't work, the device switches off, had to manually restart a few times.

- No MTP, USB configuration stays in charging mode.

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
96 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (87), Phone (9)

Top Posters:

Oma7144: 5996

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

amsm

danielsansan

djkhan

fifitab

apsuva

buiud2

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5966

Posts: 59486

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 259059

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix