Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Pipo M9 Android 4.4.2 KitKat custom root firmware (2014/06/04)
Avatar
mirage138
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2014/07/18
sp_UserOfflineSmall Offline
31
2014/07/20 - 03:03
sp_Permalink sp_Print

Fixing brick Max M9 with 1 Intel NAND chips

Short how to for other people:

1. Fully charge the tab

2. Open the tab with credit card or something else (video on Youtube can help)
3. Open the flash tool (RK_Android_Tool_v1.37)
4. Connect the tab to the pc
5. Shorting pin 7 + 8 of the Intel NAND chip (29F16B08xxxxx), pin 1 has a circle mark
6. Power up the tab, may need to hold the power button
7. It should appear in MaskMode
8. Erase IDB
9. Make sure that you have selected the loader (v1.xx) and the rest you want to flash
10. Click Flash Rom

 

 

 

 

 

by shorting pin 7 & 8, where pin 1 is marked with a circle

Avatar
bluetouch97
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2014/05/04
sp_UserOfflineSmall Offline
32
2014/07/26 - 08:20
sp_Permalink sp_Print

Does it work for rockchip 3066? 

Avatar
satmel
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2014/01/17
sp_UserOfflineSmall Offline
33
2014/08/05 - 04:59
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

mirage138 said
Fixing brick Max M9 with 1 Intel NAND chips

Short how to for other people:

1. Fully charge the tab

2. Open the tab with credit card or something else (video on Youtube can help)
3. Open the flash tool (RK_Android_Tool_v1.37)
4. Connect the tab to the pc
5. Shorting pin 7 + 8 of the Intel NAND chip (29F16B08xxxxx), pin 1 has a circle mark
6. Power up the tab, may need to hold the power button
7. It should appear in MaskMode
8. Erase IDB
9. Make sure that you have selected the loader (v1.xx) and the rest you want to flash
10. Click Flash Rom

 

 

by shorting pin 7 & 8, where pin 1 is marked with a circle

mirage138,

Thank you for your assistance.

Frankly, I am shocked that the information about bricking a single nand pipo was not mentioned on the download page for the kasty firmware. I am now in a similar situation wherre I have to unbrick my m9.

I will attempt the procedure later today. Hopefully, everything will go alright for me.

Thanks again for you kind assistance to many like me.

Edit:

hi guys,

 I just tried to go through the procedure. The RK_android_tool_v1.37 does not appear in mask mode after shorting the pins. Comes up with "Found RKAndroid Loader Rock USB." Also, there is NO loader present!

What am I doing wrong?

 Cheers.Embarassed

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
34
2014/08/11 - 17:53
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

So I checked by opening...that I have 2Nand chip a 8GB

 

Then I checked by Adroid Tool 2.1 ---- i get CS0 CS2

So I guess and hope I have 2 NAND version....

 

So I should be able to flash this ROM - right?

 

Thanks

 

 

!! Flashing - booting - happy.....! No Problems here!!

 

Thanks. 


Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
35
2014/08/12 - 10:26
sp_Permalink sp_Print

One thing I do not geht managed.....

 

How Tod renoviert the Google Swatch box.

In all services i just Gould disable "Google Swatch" but i do not Havre Theiß possibility in APP manager......

 

Any idea?

And battery show usage oft modem but i only have wifi 

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
36
2014/08/16 - 21:16
sp_Permalink sp_Print

Hahaha never wrote with autocorrect...

 

My question

How do I disable google search box??

 

In manage apps i can only stop service BUT cannot disable!!

Any idea?

Avatar
cracktech
Malaysia

Moderator
Forum Posts: 432
Member Since:
2013/01/24
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 112
37
2014/08/16 - 23:32
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Use another Launcher instead of GoogleHome.

I always use Apexlauncher because it has backup facilities for its own settings and the desktop settings(where you place your fav icons and on which page e.g. I always put Gmail and all Google apps on the main page and Forums/Market/Maps on the left of main page and Utilities/Cloud storage/misc on the right of my main page) these are my preference.

But somewhere in it is the option to show or not to show the Google Searchbar (that is what you are refering to I presume, if not dont waste your time reading this) and also if you want to show widgets  selections or not.

Using Apexlauncher on PiPo M9Pro :

NormalScreenB.png

About Me    LENOVO S939 MTK6592 Vibe 2.0 - 1507,LENOVO A8-A5500 KitKat MTK8382 S029,Lenovo Tab2 A7-30HC MT8382 Lollipop,LENOVO A880  S027 MTK6582 (JB),ONDA V975m V3 AMLOGIC M802 (KitKat)PiPo M9Pro RK3188 KASTY ROM (KitKat # 407 Mod), ZENITHINK ZTPAD:C93 Duo Core AMX CM10.2_rc-3, Z102 And. 4.0.4, C91 And. 4.0.4,AIGO M60 Android 4.04 6" A13 (rooted).Lenovo A369i 4.2.2 S011 ROW

 

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
38
2014/08/17 - 00:04
sp_Permalink sp_Print

Yes thats a possibility.

 

But i allways could "disable" and deinstall google search in apps. Or even delet by rootbrowser the google search app...

 

But on this version i cannot delete google search (it is greyed out) and i cannot find the apk to delete...

 

Wired. 

Avatar
cracktech
Malaysia

Moderator
Forum Posts: 432
Member Since:
2013/01/24
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 112
39
2014/08/17 - 01:28
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

For as long as there is GoogleHome which is in effect an extension of the GoogleSearch into Google Launcher and there is Velvet (the actual GoogleSearch)  it is not possible unless you really do not want the search functionality which will result in a lot of FC Gapps.

It is not the same with previpus Android version before 4.2.2 (which you are referring to) where the SearchBox is the "search" that appears on the screen and GoogleSearch(the one that appears as a bluebox G symbol) which is now Velvet (all roll into one and in Android 4.4 GoogleHome all 3 roll into 1!!).

I have been modding firmware since 4.0.3 and know the consequenses of removing certain critical GApps (like in order to avoid some firmware going into bootloop we remove the PlusGoogle OUT of system apps and reinstall as 3rd party app - the safest and fastest way to get the firmware out to users).

Feel free to try it out yourself! there is another option to reinventing the wheel, it is called levitation.

About Me    LENOVO S939 MTK6592 Vibe 2.0 - 1507,LENOVO A8-A5500 KitKat MTK8382 S029,Lenovo Tab2 A7-30HC MT8382 Lollipop,LENOVO A880  S027 MTK6582 (JB),ONDA V975m V3 AMLOGIC M802 (KitKat)PiPo M9Pro RK3188 KASTY ROM (KitKat # 407 Mod), ZENITHINK ZTPAD:C93 Duo Core AMX CM10.2_rc-3, Z102 And. 4.0.4, C91 And. 4.0.4,AIGO M60 Android 4.04 6" A13 (rooted).Lenovo A369i 4.2.2 S011 ROW

 

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
40
2014/08/17 - 06:43
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

As long as I have Android 4.4.2 on my htc one...i NEVER had this searchbox. 

 

And on my fathers Pipo M9pro woth rileyrom it is also disabled. And the space on screen is available. 

 

Dont know the difference to this velvet you tell me...but I never had problems with disabeling google search and google now. 

 

Maybe ist is chip related....i do not know. As I said...on htc i never have this box. 

 

Thanks for your tips...

 

I guess it has something to do with HTC Sense. 

 

And on the Pipo Pro M9....i do not know how i got rid of it without FC. 

 

All in all great roms for this tablets. 

Avatar
cracktech
Malaysia

Moderator
Forum Posts: 432
Member Since:
2013/01/24
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 112
41
2014/08/17 - 14:15
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Did you know that you can disable any Google functions by having your own customs "framework.jar" ? HTC/MIUI/ especially MIUI have modified "framework.jar" and you can also add "CustomProperties.jar" and "CustomsPropInterface.jar" to make your ROMs Theme,Interface(i.e LockScreen and original background wallpaper), StandardIcons different from the rest of the crowd. (I think you are a smart one who knows how modify these files, I sure dont know how to do it coz it is tied in to the kernel)

That  is why Google is worried right now "the fragmentation of Android". I gave you a simple work around and you insist on doing it the hard way. If you dont know that VELVET (on 4.2 and 4.4 it is called such) is part of every GApps flash.zip package then there is nothing to talk about.

By the way did you see my home screen? It IS without the search bar and replace by Yahoo weather window, simply by diabling the search bar in Apex and adding the Weather widget in its place, no hassle.None of my Android device has searchbar (I hate it!)

But I am having problem making Yahoo Weather appear on my latest Vibe 1.5 LENOVO S939 and it only want to show me the Lenovo weather window if I choose the right theme from Lenovo depositories. Please help me overcome this problem.Even after deleting Lenovo related Weather apps (3x). would appreciate your kind help.

About Me    LENOVO S939 MTK6592 Vibe 2.0 - 1507,LENOVO A8-A5500 KitKat MTK8382 S029,Lenovo Tab2 A7-30HC MT8382 Lollipop,LENOVO A880  S027 MTK6582 (JB),ONDA V975m V3 AMLOGIC M802 (KitKat)PiPo M9Pro RK3188 KASTY ROM (KitKat # 407 Mod), ZENITHINK ZTPAD:C93 Duo Core AMX CM10.2_rc-3, Z102 And. 4.0.4, C91 And. 4.0.4,AIGO M60 Android 4.04 6" A13 (rooted).Lenovo A369i 4.2.2 S011 ROW

 

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
42
2014/08/17 - 18:04
sp_Permalink sp_Print

Sorry!!!

 

I didn't want to push you this way....i feel sorry. 

 

I just asked if it is possible cause I have custom roms on every device...and never had this problem with searchbar. 

 

But i really don't know why you react like that. 

 

Sorry. Just trying to get the best of the device....WITHOUT downloading google search, google now etc.

 

I am out. Never gonne ask again. 

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
43
2014/08/17 - 18:35
sp_Permalink sp_Print

Please delete all my unintelligent questions i asked. 

 

Couldn't know that a trick which on every rom works "deactivate" an app....doesn't work on this. 

 

Now I know. So you can delete this unuseful conversation.

Avatar
elkatze
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2014/08/24
sp_UserOfflineSmall Offline
44
2014/08/28 - 10:48
sp_Permalink sp_Print
 

hello
good Rom, thanks for the work of the KitKat-Custom-Rom!
elkatze

Hallo
gutes Rom, danke für die Arbeit des KitKat-Custom-Rom !
elkatze

Avatar
papamopps
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2014/08/09
sp_UserOfflineSmall Offline
45
2014/08/29 - 22:50
sp_Permalink sp_Print

Just for you cracktech....

 

Flashed another rom... Went to settings-apps-google search - DEAKTIVATE and done...

No other launcher than on this rom...but it worked what I asked YOU. Why not on this rom?Screenshot_2014-08-29-22-38-55.pngImage Enlarger

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
121 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (72), Phone (48), Tablet (1)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

du22

andrea66

cvxc

lcous

rotana

tangerfood

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix