Forum switched to read-only as of 2020/06/01


Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Pipo M6 pro custom root Android 4.2.2 firmware (OTA_1.1.2 - 2013/12/04)
Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
31
2013/12/28 - 12:40
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I've worked out how to edit the build.prop file so I can now see normal mode switch in the custom ROM by following the instructions below.

There is an issue though that the Pipo family launcher screens will then no longer fit the full screen so I switched back to HD

Now to access this file, you will need a File Manager, you can use the stock manager but I recommend using ES File Explorer. It is free on the Play Store and I will put a link below to download it.https://play.google.com/store/apps/d...roid.pop&hl=en

Once downloaded and installed, Open the application and hit Menu, then tap "Settings", this will bring you to the apps Settings Menu. Once in the Settings Menu, scroll all the way down to Root Settings. In Root Settings, "check" Root Explorerand Mount File System

Once that is done, go back to the main part of the app that shows all the folders. On that page in the TOP RIGHT you should see a little window like icon, tap that and a set of icons should appear..on the left, there will be an icon that has a star and says Favorites...hit that please. When you hit favorites, it will display the directories on your device, such as Internal Storage, SD CARD, etc. Please tap the icon that shows your device. It can also be distinguished by a "/". By tapping that we have gone into our Devices Internal Storage. The next step is to navigate the system file...it should be towards the bottom. Now enter the system file and scroll to the bottom..at the bottom there will be your build.prop. Be aware that there is also a file namedbuild.prop.bak, we are not using that file so just leave it alone..and enter the regular build.prop. Open the build.prop, the device will prompt you to ask what editor you would like to use to view/edit the build.prop...just use the ES Note Editor. 

Avatar
vitfain
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
32
2013/12/28 - 19:38
sp_Permalink sp_Print

Tank you for use full information.could you tell me please if you have faced the GPS problem and flash player problem as it was reported here before .

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
33
2013/12/28 - 19:56
sp_Permalink sp_Print

Not tested gps yet. But im installing sygic tomorrow so will let you know. I'll also check flash.  

Avatar
vitfain
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
34
2013/12/28 - 20:00
sp_Permalink sp_Print

Thank you very mach .Will be waiting for your answer.To test flash you just need open some online video e.g YouTube 


Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
35
2013/12/29 - 12:42
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Ive tried various flash sites and there is no issue playing flash both inline or fullscreen.

There does appear an issue with satellites though. It does see some, but when I try my sygic it says not acurate signal for navigation, even when stood outside my front door. Seems this needs fixing as I use my pipo as a satnav.. Downloaded GPS status and toolbox whch finds a number of satellites and gets fixes on a number of them. So seems GPS works but may need tweeking.

 

Im going to try the fix I found later on.  GPS FIX

 

Avatar
vitfain
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
36
2013/12/29 - 15:11
sp_Permalink sp_Print

Thank you for update . The GPS is important for me .So i'll be waiting for your additional test . Did you tried to drive with ? Probably it needs some time to lock on the satellites .Actually I'm using the official FW (seems it is latest -got my tablet 3 days ago ) and the GPS works fine .In case it doesn't work in rooted FW I doubt if I want to flash it . Could you tell me how other functions work ? Did you see any other problem .What your impression about this rom ? 

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
37
2013/12/30 - 15:14
sp_Permalink sp_Print

Im gong back to stock ROM. Since flashing with this firmware Ive had to use the reset pin 3 times to be able to start my tablet.

Avatar
vitfain
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
38
2013/12/30 - 16:11
sp_Permalink sp_Print

It is really sad to hear that . Meanwhile I found something that sounds good . Please see this one :

http://www.freaktab.com/showthread.php?8912-Pipo-M6-Pro-RileyROM-1-5/page1

Seems it is stable ,but need to check it out 

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3172
39
2013/12/30 - 17:26
sp_Permalink sp_Print

todguy said
Im gong back to stock ROM. Since flashing with this firmware Ive had to use the reset pin 3 times to be able to start my tablet.

Can you describe precisely what happened to force you to reset the tablet, which app were you using ?

I used the firmware from post #1 for several days without problems.

Cheers.

 

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
40
2013/12/30 - 17:40
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

todguy said Im gong back to stock ROM. Since flashing with this firmware Ive had to use the reset pin 3 times to be able to start my tablet.

Can you describe precisely what happened to force you to reset the tablet, which app were you using ? I used the firmware from post #1 for several days without problems. Cheers.  

The issues have been when trying to come back out of sleep/standby mode. So there wasn't any aps running 

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3172
41
2013/12/30 - 17:56
sp_Permalink sp_Print

Have you been using the fix below ?

  optional Deep Sleep fix for some Rockchip RK3188 based tablets ArcTools package

 

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
42
2013/12/30 - 20:07
sp_Permalink sp_Print

admin said
Have you been using the fix below ?

  optional Deep Sleep fix for some Rockchip RK3188 based tablets ArcTools package

 

Cheers.

I havent, but I will give it a go before going back to stock..

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
43
2013/12/31 - 12:06
sp_Permalink sp_Print

I went into arctoolsapp and installed the deep sleep fix. Seems more stble now, not had to reset it yet. I thought that fix only applied to the 3g m6's as I dont have the 3G version. Seems to work though. Just need to tr and get ITV player to work now and remove all traces of root so I can get SKY Go to work.

Avatar
todguy
Member
Forum Posts: 11
Member Since:
2013/12/27
sp_UserOfflineSmall Offline
44
2014/01/01 - 20:02
sp_Permalink sp_Print

Spoke too soon. Had to reset twice since last post. Have now gone back to stock. Only problem is that stock is still considered as rooted by sky go, and itv player states not compatible. grrr.

 

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3172
45
2014/01/01 - 21:19
sp_Permalink sp_Print

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 803

Currently Online:
66 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (62), Phone (4)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

igijabet

jacksonrid

usdown

ibob64

kawi

vetBro

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix