Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Onda V972 - CWM Recovery Backup
Avatar
supernovio
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/02/11
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/03/06 - 08:44
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hi Everybody,

my Onda V972 is a bit screwed up and my problem is that I can not install new Firmware with PhoenixSuit. I read in many forums that a few people have that problem. So my only way to update the Onda V972 is via CWM Recovery.

So it would be great if somebody could post a CWM Recovery backup so that people who have the same problem as I am could get ther Onda up and running again :)

I'm running right now:
Steve Mars SuperNova 1.0
with the following problems that I just can't fix:
- "Internal SD-Card" is not mounting ... so I can't use any Software that needs the internal memory ... like camera and many apps
- Home button ... Soft- and Hardwarebutton are not working

if I install SuperNova 2.0 I also get the following problem
- the Onda needs to reboot every time it goes to sleep/standby
- and none of the problems are solved 

I have a few CWM Backups but I have similar problems in every version :(

It would be great if somebody could upload a CWM Backup to start over again.

THANX
Chris

Avatar
supernovio
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/02/11
sp_UserOfflineSmall Offline
2
2013/03/10 - 19:24
sp_Permalink sp_Print

Hi Everybody,

as far as I know now the solution to my problem should be to install a original "*.img" Firmware file. My problem is now that I can't use PhoenixSuit ... this is just not working with my Onda V972 ... it's a problem that a few people have.

 

I'm now running SuperNove 3.0 with the following problems left:

– the Onda needs to reboot every time it goes to sleep/standby

– "Internal SD-Card" is not mounting … so I can't use any Software that needs the internal memory … like camera and many apps

 

So I could use Arctools 0.78 to install the "Stock recovery v. 1.33 for Onda Allwinner A31 based tablets" and then install a *.img file with the Stock revovery but because the "Internal SD-Card" is not mouting Arctools can't download it. Is there a place where I can download it and just run from my external SD-Card?

Also over the Terminal I can mount the "Internal SD-Card" with the following command:

"busyboy mount -o rw -t vfat /dev/block/vold/93:72 /mnt/sdcard"

Then I can see in Total Commander my "Internal SD-Card" showing the right amount of avalible space but it got UID="root" and GID="root" and I can't change it. So no programm can really access it.

 

Maybe somebody can help?

So I would need the "Stock recovery v. 1.33 for Onda Allwinner A31 based tablets" as a download file.

 

Thanx

Chris

 

 

 

 

 

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
3
2013/03/10 - 19:30
sp_Permalink sp_Print

I am wondering which img file do you want to install from the stock recovery ? and why don't you flash it with PhoenixSuit ?

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
supernovio
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/02/11
sp_UserOfflineSmall Offline
4
2013/03/10 - 21:35
sp_Permalink sp_Print

I would like to install the latest firmware so "V972Core4_v1.35.img" and I would love to use PhoenixSuit to do this but there are a few Onda V972 that give out the following error message in PhoenixSuit "Fel2Fes Error". I really love the Instructions on this website how to install a new firmware with PhoenixSuit but I just get an error message :( or it showing "Begin to Upgrade Firmware to Device" but nothing happens and so I can't install with PhoenixSuit.

Tried already reinstalling PhoenixSuit (have latest version 1.0.6). Reinstalling drivers. Installing on other computers. Always getting the same Error.

http://samsonspace-us.blogspot.com.es/2013/02/onda-v812-get-fel2fes-error-on-update.html

is showing the error but the solution doesn't work for me ... tried to update 1.02, 1.21, 1.33 and 1.35 ... always the same problem.

 

Maybe any other idea?

Thanx


Avatar
Frontline62
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2012/12/04
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
5
2013/03/11 - 16:15
sp_Permalink sp_Print

The problem occurs in V972 32GB. and only with the v. 1.35.
When you enter an error recovery gives sdinterna assembly and produces an endless loop.

 

Can't mount /cache/recovery/command
Can't mount /cache/recovery/log
Can't open /cache/recovery/log
Cant't mount /cache/recovery/last_log
Cant'T open /cache/recovery/last_log

The solution with Phoenix reinstall the 1.35 but can not install the CWM

 

thanks

Avatar
supernovio
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/02/11
sp_UserOfflineSmall Offline
6
2013/03/15 - 10:42
sp_Permalink sp_Print

Does anybody got the "Stock recovery v. 1.33 for Onda Allwinner A31 based tablets" as a download file?

 

Running right now SuperNova 3.1 and still have the same problems and I can't install any Firmware with the PhoenixSuit. Or is there anyother way to install a Firmware without using PhoenixSuit`?

 

Thanx

Chris

Avatar
kadir
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2013/02/15
sp_UserOfflineSmall Offline
7
2013/03/16 - 00:34
sp_Permalink sp_Print

hi supernovio;

 

i take same errors. you resolved it ? if you resolved it then how can resolve?

Avatar
aryanitinkumar
New Member
Forum Posts: 9
Member Since:
2013/03/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
8
2013/03/18 - 05:12
sp_Permalink sp_Print

Frontline62 said
The problem occurs in V972 32GB. and only with the v. 1.35.
When you enter an error recovery gives sdinterna assembly and produces an endless loop.

 

Can't mount /cache/recovery/command
Can't mount /cache/recovery/log
Can't open /cache/recovery/log
Cant't mount /cache/recovery/last_log
Cant'T open /cache/recovery/last_log

The solution with Phoenix reinstall the 1.35 but can not install the CWM

I installed CWM using Arc Tools on 1.35 stock ROM and now all I m able to do is to reboot in CWM. 
I m a novice………..Help is needed Urgently!!
Thanks in advance!!

 

thanks

Avatar
aryanitinkumar
New Member
Forum Posts: 9
Member Since:
2013/03/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
9
2013/03/18 - 06:22
sp_Permalink sp_Print

Frontline62 said
The problem occurs in V972 32GB. and only with the v. 1.35.
When you enter an error recovery gives sdinterna assembly and produces an endless loop.

 

Can't mount /cache/recovery/command
Can't mount /cache/recovery/log
Can't open /cache/recovery/log
Cant't mount /cache/recovery/last_log
Cant'T open /cache/recovery/last_log

The solution with Phoenix reinstall the 1.35 but can not install the CWM

I got the same problem! Well Phoenix is the solution however, I m not able to connect using Phoenix. Status no device connected. It just reboots in CWM......Help Plz!! Thnkz!!!

 

thanks

Avatar
aryanitinkumar
New Member
Forum Posts: 9
Member Since:
2013/03/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
10
2013/03/18 - 10:40
sp_Permalink sp_Print

Dear Front

aryanitinkumar said

Frontline62 said
The problem occurs in V972 32GB. and only with the v. 1.35.
When you enter an error recovery gives sdinterna assembly and produces an endless loop.

 

Can't mount /cache/recovery/command
Can't mount /cache/recovery/log
Can't open /cache/recovery/log
Cant't mount /cache/recovery/last_log
Cant'T open /cache/recovery/last_log

The solution with Phoenix reinstall the 1.35 but can not install the CWM

I got the same problem! Well Phoenix is the solution however, I m not able to connect using Phoenix. Status no device connected. It just reboots in CWM......Help Plz!! Thnkz!!!

 

thanks

 Dear Frontline........ how could you connect to Phoenix in CWM! BTW its stuck up at 4-Core logo. Is it bricked already??

Avatar
Frontline62
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2012/12/04
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
11
2013/03/18 - 12:44
sp_Permalink sp_Print

aryanitinkumar said
Dear Front

Dear Frontline........ how could you connect to Phoenix in CWM! BTW its stuck up at 4-Core logo. Is it bricked already??

From CWM Hold the button until it shuts off.

Then you can proceed normally with Phoenix.

The following users say thank you to Frontline62 for this useful post:

aryanitinkumar
Avatar
fisken
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2013/03/10
sp_UserOfflineSmall Offline
12
2013/03/18 - 19:03
sp_Permalink sp_Print

Frontline62 said

aryanitinkumar said
Dear Front

Dear Frontline........ how could you connect to Phoenix in CWM! BTW its stuck up at 4-Core logo. Is it bricked already??

From CWM Hold the button until it shuts off.

Then you can proceed normally with Phoenix.

I have the same problem. What do tou mean by " From CWM Hold the button until it shuts off" Is it the screen where the android guy is lying with his stomach open?

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
13
2013/03/18 - 19:08
sp_Permalink sp_Print

The following users say thank you to admin for this useful post:

aryanitinkumar

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
aryanitinkumar
New Member
Forum Posts: 9
Member Since:
2013/03/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
14
2013/03/19 - 07:01
sp_Permalink sp_Print

admin said
Have you tried following this tutorial:

http://www.arctablet.com/blog/featured/phoenixsuit-flashing-tutorial-onda-v972-v812-allwinner-a31-tablets/

Thanks for all the support and guidance that I received from the you guys!!

Avatar
fisken
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2013/03/10
sp_UserOfflineSmall Offline
15
2013/03/22 - 14:15
sp_Permalink sp_Print

aryanitinkumar said

admin said
Have you tried following this tutorial:

http://www.arctablet.com/blog/featured/phoenixsuit-flashing-tutorial-onda-v972-v812-allwinner-a31-tablets

That's what I been trying. But I found the problem. Apperently the cable that came with the tablet has a lose connection. I try with another cable and it worked rigt away. 

Thanks anyway

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: Dave5322, Mruk, TartorU, VT750, omarwatson
222 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (191), Phone (29), Tablet (7)

Top Posters:

Oma7144: 5786

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

fktrcfylh

omarwatson

raiko258

keon

Werfkjl

goldmon

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5917

Posts: 58864

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 256535

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix