Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
U9GT3 wifi problem
Avatar
perfelect
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/01/03 - 14:50
sp_Permalink sp_Print

I recently bought the Cube U9GT3 tablet, it's a great device with good value for money, but for me it has one big problem.

When I try to connect the tablet to my main wifi access point, the tablet takes a very long time to connect to the access point. Once connected, the wifi icon will only change to blue for a few seconds. Shortly after connecting the tablet the wifi icon will change form blue to grey and a few seconds later the connection disappears completely. The tablet automatically reconnects to the access point, but shortly afterwards the same events happen again and again.

The strange thing is, I have a second wifi access point in my house, and the tablet has no problems at all connecting to the second access point. I have tried to change all kinds of settings on my main access point, but nothing has helped so far.

Does anyone of you experience the same wifi problems with this tablet, or does someone have a solution for this problem? Many thanks for your help in advance!

Avatar
Darkbirder
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2012/11/29
sp_UserOfflineSmall Offline
2
2013/01/04 - 08:13
sp_Permalink sp_Print

I have the same issue

Avatar
perfelect
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2013/01/04 - 11:51
sp_Permalink sp_Print

Darkbirder said
I have the same issue

Are you running version 1.05 on your tablet? I am considering to install 1.03 to see if the wifi problems still exist after installation.

Avatar
Darkbirder
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2012/11/29
sp_UserOfflineSmall Offline
4
2013/01/04 - 14:04
sp_Permalink sp_Print

perfelect said

Darkbirder said
I have the same issue

Are you running version 1.05 on your tablet? I am considering to install 1.03 to see if the wifi problems still exist after installation.

Yes. I´ve also tried the previous version and it's the same. I think it's a hardware problem...

 


Avatar
perfelect
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2013/01/04 - 14:12
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Darkbirder said

perfelect said

Darkbirder said
I have the same issue

Are you running version 1.05 on your tablet? I am considering to install 1.03 to see if the wifi problems still exist after installation.

Yes. I´ve also tried the previous version and it's the same. I think it's a hardware problem...

 

I guess it's more a (hardware) problem with the router/access point, as my tablet flawlessly connects with other wifi access points. The router I'm experiencing problems with is an Arcadyan ARV7519i

 

When I open Wifi Analyzer, all the wifi networks in my area are visible. There are some minor changes in intensity but no sudden disappearance of any of the wifi networks (including the one that causes the trouble)

 

I hope there is someone who has an idea or method that solves this problem...

 

Avatar
perfelect
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
6
2013/01/05 - 11:13
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I got a reply from the supplier where I bought the tablet, he just says I have to buy a stronger router or add a wifi usb-dongle to the tablet. I guess they have never heard of after-sales support in China...

 

Edit: Looks like it is a major problem with at least one batch of this device, lots of people are complaining on the manufacturer forum:

 

http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.51cube.com%2Fbbs%2Fthread-55780-1-1.html

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: coulwave, DerFetzer
220 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (179), Phone (30), Tablet (13)

Top Posters:

Oma7144: 5664

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 430

maikal: 394

Newest Members:

resteban30

cybersolutiononline

omarbled

carlo6727

toche

tsantilas

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5884

Posts: 58439

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 255334

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix