Forum switched to read-only as of 2020/06/01


Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
U30GT2 4.2.2 20130606 (v2.03) Clean, Root, 4GB, AOSP Look!
Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
46
2013/06/19 - 16:59
sp_Permalink sp_Print

I am an inexperimented french old guy

But first thaanks

My remarks:

multi user ok

system 4 gb ok

installation ok ok

but no explorer

WHAT TO DO

many thanks - grand merci

Avatar
geloczigeri
Hungary
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2013/05/09
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 5
47
2013/06/19 - 18:30
sp_Permalink sp_Print

validatus said
I am an inexperimented french old guy

But first thaanks

My remarks:

multi user ok

system 4 gb ok

installation ok ok

but no explorer

WHAT TO DO

many thanks - grand merci

Hi!

 

You can download file explorers from the play store. Just type "file explorer" into the search box.

 

The following users say thank you to geloczigeri for this useful post:

validatus
Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
48
2013/06/19 - 18:34
sp_Permalink sp_Print

Thank for your answer

I know I have some good explorer solid, ...

but how to reach the apk to start the installation

 

I am really inexperimented

 

Merci

Avatar
fana75
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
49
2013/06/19 - 18:36
sp_Permalink sp_Print

marcobus2005 said
replace gps bluetooth provider with bluegps app and it's ok for tomtom.... ;-)

Sorry, i am a dummy and i don't fond bluegps on the playstore.

Where could i got it?

Regards

 


Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
50
2013/06/19 - 18:51
sp_Permalink sp_Print

Sorry

 

I understand now that I can install and only and allways install fromm google play

 

Thanks and admiration for your works !!!!!!!!!

 

Bad english but good french

Merci beaucoup et félicitations pour vos travaux

 

Avatar
marcobus2005
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
2013/04/26
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3
51
2013/06/19 - 18:51
sp_Permalink sp_Print

You can find this apk on the web and not on playstore: http://handheld.softpedia.com/get/GPS/BlueGPS4Droid-111453.shtml

I've tested tomtom europe from my office to home. Perfect!!!!, Impossible to miss the road with this hugge screen....

To put this app to your tablet, airdroid.... on playstore....

The following users say thank you to marcobus2005 for this useful post:

fana75
Avatar
Meewind
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2013/05/24
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3
52
2013/06/19 - 20:07
sp_Permalink sp_Print

stassen said

airman said
Well, I was talking about the well known Jelly Belly patch. I think you know what I'm talking about, anyway here they discussed about it...

https://www.dropbox.com/s/qsrgvutowxqwefj/U30GT2_4.2.2_v2.03_20130606_root_wifionly.zip

THER YOU GO, its last version with wifi only :)

-----

This version gives me the following error: "Unfortunately com.android.provision has stopped". It keeps popping up. The only thing I did before upgrading was deleting the phone related apps. Maybe it has to do with that. I went back to the previous version 4.2.2 20130515 and everything is ok again.

 

Any ideas why this did not work with mine?

 

Avatar
fana75
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
53
2013/06/19 - 20:32
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

marcobus2005 said
You can find this apk on the web and not on playstore: http://handheld.softpedia.com/get/GPS/BlueGPS4Droid-111453.shtml

I've tested tomtom europe from my office to home. Perfect!!!!, Impossible to miss the road with this hugge screen....

To put this app to your tablet, airdroid.... on playstore....

Hi

I tested this tonight and unfortunatly i didn't succeded.

I paired the cube and the Galaxy note for bluethooth.

Gps 2 bluetooth on my galaxy note was very long to detect my cube

I enabled gps test on my galaxy note: it detected the satelite but it stopped each time there is the screen saver.

On the cube, i select my galaxy note in BlueGPS but sometimes it worked (no retry messages) sometimes not.

When it worked i tried to use map but it said that i must enable location for google app while i though it is already the case

I tried to installe then GPS test also on the cube and i couldn't see the satelite....

Any ideas?

On the cube side do i need to toogle the GPS toggle button into the status bar?

Regards

 

Avatar
marcobus2005
Member
Forum Posts: 18
Member Since:
2013/04/26
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3
54
2013/06/19 - 21:36
sp_Permalink sp_Print

In the settings of GPS test, turn on the option " keep screen on"  . gps2bluetooth as just one option: activate or desactivate. In bluegps, i've selected sirf option. That 's all....don't forget to allow mok location un the tablet settings

The following users say thank you to marcobus2005 for this useful post:

fana75
Avatar
fana75
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
55
2013/06/20 - 11:40
sp_Permalink sp_Print

marcobus2005 said
In the settings of GPS test, turn on the option " keep screen on"  . gps2bluetooth as just one option: activate or desactivate. In bluegps, i've selected sirf option. That 's all....don't forget to allow mok location un the tablet settings

Ok i will have another look tonight :)

Where the Mok location setting is? And what is it?

I didn't need to toogle the GPS Toggle button on my cube?

Regards

 

Avatar
Brnky
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2013/04/08
sp_UserOfflineSmall Offline
56
2013/06/20 - 19:28
sp_Permalink sp_Print

 

I tried everything, believe me but I have the new CWM ROM could not install it. Please Stassen, create ROM with CWM. Everyone who does not move with it, for unknown reasons, they will spare the nerves. It's sure to be even more testers.

Avatar
thatoneguysomeplace
Active Member
Forum Posts: 29
Member Since:
2013/05/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 9
57
2013/06/21 - 09:10
sp_Permalink sp_Print

Hi stassen,

 

Just wanted to say Thank-You for this ROM.

 

Out of all the one's I've tested on my tablet so far, this one is a keeper. It's not giving me any strange behaviour or surprises, everything is working well enough.

1. Flawless install

2. Easy enough to install CWM via terminal method; following instructions from this page:

http://androtab.info/clockworkmod/rockchip/install/ following the "from root shell" section in a terminal window on the tablet (I can actually reboot into CWM recovery with root terminal or JRummy ROM Toolbox Lite 'rebooter' tool)

3. Multiple Users work (though one odd thing: I have to shut down WiFi before switching users, or the "other" user will "still be using" the WiFi connection)

4. I installed the .zip for the Tablet UI fix, in CWM recovery, but it didn't seem to do anything... with the standard Launcher. But later I tried out the Apex Launcher because I wanted a more dense icon arrangement & to do away with the "phone UI" view of the regular launcher, and I don't know if it was Apex Launcher (free) or the Tablet UI fix .zip that accomplished it (because Apex Launcher has a toggle in settings for Tablet UI? so?) Either way... I was able to achieve the desired Tablet UI and get away from the Phone UI that made me unhappy. Honestly, I think this "point 4." was solved by Apex Launcher most likely.

5. My happiest bits: The tablet is running smooth, no hiccups, lockups, hard crashes so far, and in-browser flash-player, and Netflix app (v.2.0.2 apk) video streaming is working very well.

 

I'm glad to finally start enjoying the tablet instead of worrying maybe I made a boo boo in purchasing this. I think I can relax now.

 

Best

Avatar
Meewind
New Member
Forum Posts: 10
Member Since:
2013/05/24
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3
58
2013/06/21 - 10:32
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

@thatoneguysomeplace. The ROM you talk about is that the one that Stassen mentioned in a previous post?

https://www.dropbox.com/s/qsrgvutowxqwefj/U30GT2_4.2.2_v2.03_20130606_root_wifionly.zip
THER YOU GO, its last version with wifi only :)

 

 

Like I said before, this version gives me the following error: "Unfortunately com.android.provision has stopped". I went back to the previous version 4.2.2 20130515 and manually deleted the Phone.apk to solve the battery issues and it is working ok now.

 I am still very unsatisfied with the performance of my U30GT2, especially scrolling in the browser. No matter what browser I try (native, FireFox, Opera, Chrome, Ocean, Dolhin), it is laggy and much slower than my Ipad 2. Maybe it is just an android thing.

The following users say thank you to Meewind for this useful post:

stassen
Avatar
cuberiordan
Regular Member
Forum Posts: 60
Member Since:
2013/06/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 17
59
2013/06/21 - 15:16
sp_Permalink sp_Print

Meewind said
@thatoneguysomeplace. The ROM you talk about is that the one that Stassen mentioned in a previous post?

https://www.dropbox.com/s/qsrgvutowxqwefj/U30GT2_4.2.2_v2.03_20130606_root_wifionly.zip
THER YOU GO, its last version with wifi only :)

 

 

Like I said before, this version gives me the following error: "Unfortunately com.android.provision has stopped". I went back to the previous version 4.2.2 20130515 and manually deleted the Phone.apk to solve the battery issues and it is working ok now.

 I am still very unsatisfied with the performance of my U30GT2, especially scrolling in the browser. No matter what browser I try (native, FireFox, Opera, Chrome, Ocean, Dolhin), it is laggy and much slower than my Ipad 2. Maybe it is just an android thing.

Same here, browser lags and some of my news apps lag too! With my old window n90 dual core the apps and browsing are way smoother, iI hope the people at cube pull there heads out of their asses and at least put a bit more effort into their ROMs instead of the stuff they re throwing at us

Avatar
yoavst
Regular Member
Forum Posts: 51
Member Since:
2013/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline
60
2013/06/21 - 19:44
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

DarthJabba said
You can install the CWM Recovery image (recovery.img) using RKAndroidtool.exe. Just untick everything else, selecting only the recovery image, and flash.

if it was so easy...
just did it and it didn't install

 

ps:

http://androtab.info/clockworkmod/rockchip/install/ root shell work :)

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: avv2011
76 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (62), Phone (14), Tablet (1)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

avv2011

leadpan101

jumbo65

kalkpits

m12k

StatusQ

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix