Forum switched to read-only as of 2020/06/01


Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Cube U30GT2 Android 4.4.2 KitKat custom root firmware (2014/01/21)
Avatar
sloed
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2013/06/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
106
2014/01/25 - 21:56
sp_Permalink sp_Print

Where did you find  RKAndroidTool (v2.1.0.0) 

 

I read these posts every day. Thank you for keeping us informed.

Avatar
Ohamn
Member
Forum Posts: 16
Member Since:
2013/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
107
2014/01/25 - 22:17
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Where did you find  RKAndroidTool (v2.1.0.0)    I read these posts every day. Thank you for keeping us informed.

 

Just like Jabba said in post 105 on the previous page:

A download link for the CWM Recovery is given by ManuPC here:
http://www.arctablet.com/blog/forum/fnf-ifive-tablets/rom-fnf-ifive-x2-android-4-4-2-kitkat-custom-rooted-firmware-based-on-v2-0-0-20140108/page-3/

Direct link to CWM:
Download CWMrecovery:
https://app.box.com/s/pk098mmskzoxx4il3vy8

Direct link to OCkernel:
Download OCkernel (cpu1800mhz gpu798mhz):
https://app.box.com/s/5d7r1l3yqi8lowhv6n1k

 

// Ohamn

Avatar
DarthJabba

Contributor
Forum Posts: 551
Member Since:
2013/04/23
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 396
108
2014/01/25 - 22:21
sp_Permalink sp_Print

You wouldn't want to use that OC kernel - it is not for the Cube.

Darth Jabba, the Dark Jedi from Nal Hutta

Avatar
DarthJabba

Contributor
Forum Posts: 551
Member Since:
2013/04/23
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 396
109
2014/01/25 - 22:27
sp_Permalink sp_Print

sloed said
Where did you find  RKAndroidTool (v2.1.0.0) 
  .

In a download discussed here: http://www.freaktab.com/showthread.php?9395-Neomode-Custom-Rom-U30GT2-Android-4-4-Version-0-9/page3

 

Darth Jabba, the Dark Jedi from Nal Hutta


Avatar
Burs
Advanced Member
Forum Posts: 144
Member Since:
2013/12/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 33
110
2014/01/25 - 22:44
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

DarthJabba said
1. I installed it with RKAndroidTool (deselected everything except the Kasty "parameter" file from the 4.4.2 ROM and the ManuPC "CWM recovery ifiveX2 442" recovery image).

Thanks for the great news! Which RKAndroidTool version did you used, v1.37 or v2.1 (if that matters at all)? I downloaded the recovery image, but would like to ask you if you could be more specific on what you wrote in the brackets? How exactly should I go about it? I wouldn't like to skip some important step and brick my new-born tablet http://www.arctablet.com/blog/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif Thanks a million!

EDIT: how can I get that "parameter" file? Can I unpack it from your custom rom and then flash it together with CWM in RKAndroidTool v2.1?

Avatar
maikal
Jacksonville, Florida

Contributor
Forum Posts: 394
Member Since:
2013/07/09
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 51
111
2014/01/25 - 23:03
sp_Permalink sp_Print

Adding the cwm, will it erase the apps already loaded?

Avatar
Nightviper
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2014/01/22
sp_UserOfflineSmall Offline
112
2014/01/25 - 23:07
sp_Permalink sp_Print

HI I have the Cube U30GT2 and I'm trying to install the Android 4.4.2 on it but for some strange reason when i launch the Rockchip Batch Tool v1.7 and upload the FW Path, the connected devices is color is Purple not Green and it wont Restore to update it. I tried looking at some torturous but unfortunately they got me nowhere, is there a way to you can help me out please.

I have windows 8 btw and i did install the RockusbDriver 64bit and 32Bit.

Thanks

Nightviper

Avatar
Burs
Advanced Member
Forum Posts: 144
Member Since:
2013/12/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 33
113
2014/01/25 - 23:24
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

maikal said
Adding the cwm, will it erase the apps already loaded?

No, it will just overwrite the stock recovery. Even if you update your rom through CWM, that won't erase your apps. Unless you're doing CWM Factory reset, you're on the safe side.

Nightviper said
I'm trying to install the Android 4.4.2 on it but for some strange reason when i launch the Rockchip Batch Tool v1.7 and upload the FW Path, the connected devices is color is Purple not Green and it wont Restore to update it.

You have to disable Developer options in Settings, and while connected to PC, reboot to bootloader. Then it will turn green.

Avatar
Nightviper
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2014/01/22
sp_UserOfflineSmall Offline
114
2014/01/25 - 23:36
sp_Permalink sp_Print

You mean rebooting to boot loader with the Power button and Vol up ?  

Avatar
DarthJabba

Contributor
Forum Posts: 551
Member Since:
2013/04/23
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 396
115
2014/01/25 - 23:43
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Burs said

DarthJabba said
1. I installed it with RKAndroidTool (deselected everything except the Kasty "parameter" file from the 4.4.2 ROM and the ManuPC "CWM recovery ifiveX2 442" recovery image).

Thanks for the great news! Which RKAndroidTool version did you used, v1.37 or v2.1 (if that matters at all)? I downloaded the recovery image, but would like to ask you if you could be more specific on what you wrote in the brackets? How exactly should I go about it? I wouldn't like to skip some important step and brick my new-born tablet http://www.arctablet.com/blog/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif Thanks a million!

EDIT: how can I get that "parameter" file? Can I unpack it from your custom rom and then flash it together with CWM in RKAndroidTool v2.1?

I used RKAndroidTool 1.37 (the version by Finless - although I don't think it matters which version you use). The parameter file is attached (in a zip file - you obviously have to extract it).

A screenshot of what to do is attached - before clicking on "Flash ROM" (or however that button is translated on your tool). BTW: I'm sure you know that you first have to reboot to the bootloader and wait for the tool to detect your tablet before any of this will work!CWM_442.jpgImage Enlarger

 

The following users say thank you to DarthJabba for this useful post:

Burs, timle

Darth Jabba, the Dark Jedi from Nal Hutta

Avatar
brmxn
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/12/18
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
116
2014/01/26 - 00:28
sp_Permalink sp_Print

Nightviper said
You mean rebooting to boot loader with the Power button and Vol up ?  

Yes exactly, the "switch" button in RKBatchTool 1.7 works fine for me too. (Switches Tablet in Bootloader via Software).

If it still fails to recognize/flash your tablet correctly install the "RockUSBDriver" via device manager for the listed device

drivers attached; thanks to programmer!

Avatar
diwill
New Member
Forum Posts: 7
Member Since:
2013/05/07
sp_UserOfflineSmall Offline
117
2014/01/26 - 04:16
sp_Permalink sp_Print

Maybe using parameter file can back to 422?:)

Avatar
maikal
Jacksonville, Florida

Contributor
Forum Posts: 394
Member Since:
2013/07/09
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 51
118
2014/01/26 - 06:13
sp_Permalink sp_Print

I just noticed that in "Google now" Location refuses to turn on! The message I get "google now is turned off for your domain" " If you are seing this message, you are using google apps for bussiness, and your system administrator has turned off google now for your organization... WTF is that? I downloaded everything through the rom or google play.  I tried changing it in settings but its a no go. any ideas?

 

By the way I downloaded the oc rom, parameters and cwm per instructions and everything is working.

Avatar
Burs
Advanced Member
Forum Posts: 144
Member Since:
2013/12/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 33
119
2014/01/26 - 09:56
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

maikal said
I just noticed that in "Google now" Location refuses to turn on! The message I get "google now is turned off for your domain" " If you are seing this message, you are using google apps for bussiness, and your system administrator has turned off google now for your organization... WTF is that? I downloaded everything through the rom or google play.  I tried changing it in settings but its a no go. any ideas?

It was discussed on this page before, but I didn't quite get it...?

Avatar
cxdani
New Member
Forum Posts: 7
Member Since:
2013/10/25
sp_UserOfflineSmall Offline
120
2014/01/26 - 10:05
sp_Permalink sp_Print

Is there a problem with flashing back 4.2.2 after I use this 4.4.2? Did anyone managed to go back to a previous version?

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
68 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (64), Phone (3), Tablet (1)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

wheaten156

luislx

algua

Twotrains

alexanddercrb

tsmfallen

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix