Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Cube U30GT2 Android 4.4.2 KitKat custom root firmware (2014/01/21)
Avatar
Burs
Advanced Member
Forum Posts: 144
Member Since:
2013/12/16
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 33
16
2014/01/22 - 10:58
sp_Permalink sp_Print

Well then, I guess there's a reason they titled the release as "test version" :)

Hope those features make their way into the final version.

I will try it anyway. No more waiting for me...

 

Avatar
JuLePe
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/05/15
sp_UserOfflineSmall Offline
17
2014/01/22 - 11:03
sp_Permalink sp_Print

DarthJabba said
One thing that everyone should note - CWM Recovery for Rockchip is broken by KitKat. Don't install it (i.e, don't install CWM Recovery - until an updated version that fully supports KitKat is released).

I can not install the CWM recovery with Arctools.apk? In the original post it appears that if I can. Please change it to avoid problems.
Thanks for the rapid preparation of your ROMs ;-)

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3169
18
2014/01/22 - 11:10
sp_Permalink sp_Print

JuLePe,

Post #1 updated.

 

Cheers.

The following users say thank you to admin for this useful post:

JuLePe

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
JuLePe
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/05/15
sp_UserOfflineSmall Offline
19
2014/01/22 - 12:37
sp_Permalink sp_Print

 I installed the ROM and from ArcTools I installed the recovery following the tutorial. I have agreed to recovery without problem, but I have not tried any of their functions and seemingly going down well but left some errors appear:

E: Can´t mount /cache/recovery/command
E: Can´t mount /cache/recovery/log
E: Can´t open /cache/recovery/log
E: Can´t mount /cache/recovery/last_log
E: Can´t open /cache/recovery/last_log

 

Mean that the CWM is functional?

Thanks.


Avatar
serkos
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2013/09/24
sp_UserOfflineSmall Offline
20
2014/01/22 - 12:51
sp_Permalink sp_Print

if i install this rom i will lost all my data-games-scores everything?

Avatar
DarthJabba

Contributor
Forum Posts: 551
Member Since:
2013/04/23
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 396
21
2014/01/22 - 12:59
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

No, CWM Recovery is not functional. It cannot mount anything other than an external sdcard, which basically makes it useless. Installing it from ArcTools seems to succeed (in that it doesn't result in a boot loop to recovery). Installing it in any other way is a recipe for trouble (I know from experience).

Bottom line: if you know what is good for you, you will never install any existing CWM Recovery onto a Rockchip tablet running KitKat.

The following users say thank you to DarthJabba for this useful post:

JuLePe, timle

Darth Jabba, the Dark Jedi from Nal Hutta

Avatar
arthurwen1234
Active Member
Forum Posts: 25
Member Since:
2013/06/13
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 13
22
2014/01/22 - 13:42
sp_Permalink sp_Print

 

I have installed this ROM.  It seems okay and stable. 

There is no lag as mentioned in other posts.

No dual resolution.  No hang so far.

I think it deserves giving it a try.

 

 

 

 

 

Avatar
kikeminchas
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2013/06/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 10
23
2014/01/22 - 14:48
sp_Permalink sp_Print

Could actually some of you who installed this Beta confirm which is the actual screen resolution? I've seen some users in other forums report is 720p instead of 1080p?

 

Cheers

Avatar
jy_p
Active Member
Forum Posts: 44
Member Since:
2013/11/07
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 20
24
2014/01/22 - 14:59
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I am still on the Original BETA, I don't have that lag.

It is working really good.  But the battery seems to drain really fast compare to previous ROMs, also the screen intensity is inverted, anyone else noticed that too?

 Is it the same with this custom ROM?  I guess so since it basically the same ROM.

Avatar
jy_p
Active Member
Forum Posts: 44
Member Since:
2013/11/07
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 20
25
2014/01/22 - 15:20
sp_Permalink sp_Print

Can you share the CIFS and TUN modules alone please?

Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
26
2014/01/22 - 15:52
sp_Permalink sp_Print

OK many light aspect differennces

 

Please where multi users, multiwindows

 

thx

 

Avatar
DarthJabba

Contributor
Forum Posts: 551
Member Since:
2013/04/23
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 396
27
2014/01/22 - 16:26
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

kikeminchas said
Could actually some of you who installed this Beta confirm which is the actual screen resolution? I've seen some users in other forums report is 720p instead of 1080p?

 

Cheers

1920 x 1128 at a density of 240dpi is what the "Android System Information" app says. Antutu test (not device information) says 1848 x 1200.

 

The following users say thank you to DarthJabba for this useful post:

Ohamn

Darth Jabba, the Dark Jedi from Nal Hutta

Avatar
kikeminchas
Active Member
Forum Posts: 30
Member Since:
2013/06/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 10
28
2014/01/22 - 16:39
sp_Permalink sp_Print

OK, this is the correct resolution and DPI then... false alarm ;-)

Avatar
vlevi
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2013/07/01
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 4
29
2014/01/22 - 17:25
sp_Permalink sp_Print

DarthJabba said

kikeminchas said
Could actually some of you who installed this Beta confirm which is the actual screen resolution? I've seen some users in other forums report is 720p instead of 1080p?

 

Cheers

1920 x 1128 at a density of 240dpi is what the "Android System Information" app says. Antutu test (not device information) says 1848 x 1200.

 

Antutu shows the "desktop" resolution, not the full display. It means, that the total resolution is reduced by the bottom button bar, and the top statusbar.

But, for me, it is lagging. Not only the launcher, but for example, the stock browser also. I've tried simple webpages ( prohardver.hu for example), without flash, and it takes 1-2 10ths of a second, when it starts scrolling, and after loading the screen, half a second later it rearranges the webpage to fit the screen. I've never seen this before, not on my Allwinner A10 tablet, or Galaxy Ace phone, Mk808 stick, or even on the Cube with the previous firmwares.
Maybe, I will wait for the stable version.

Avatar
maikal
Jacksonville, Florida

Contributor
Forum Posts: 394
Member Since:
2013/07/09
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 51
30
2014/01/22 - 17:35
sp_Permalink sp_Print

Okay, so sorry for this question if it sound stupid. We should not be able to reboot into recovery with the archtool app then correct? I just tried and got the dead bot with the triangle on it. I was just currious.

 

Also, I would like to bring a question over from another thread. In an earlier thread some month ago I think, I explained that I had downloaded some of the KK apps. But I had a problem with the camera app so I deceided to uninstall it. At the time both the KK camera app and the stock app were both working. When I erased the KK camera app it appears it took something else with it bacause  teh camera app no longer worked. I thought the new upgrade too KK we are all experimenting with would fix that. It did not in mine. I opens and in about 30 it force close itself. I am at awork now with no wifi, but I will probably reflash it again. I did use the restore with the tool. So if anyone has any ideas I'd welcome them. Thanks everyone.

 

On another subject. camera not withstanding, I do notice a faster boot-up to the home screen with the kk fw. In both launcher and launcher3 modes.

My "Ok google" mode works also. I barely got the  rom loaded before having to go to bed last night so I havent loaded anything back in nor surfed the web or updated anythin other than SU, which did it itself. So I'll chime in also with whatever I notice after playing with it also.

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
107 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (98), Phone (9)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

Hakuna

vitor lopes

Michal Senger

Franco Ciccio

cicciu76

mobio

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60498

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262046

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix