Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
[ ROM ] Cube U30GT C4 Android 4.4.1 KitKat custom root firmware (test version dated 2013/12/12)
Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
46
2014/01/05 - 13:39
sp_Permalink sp_Print

@newbi

where can be microphone

 

bests

Avatar
yoavst
Regular Member
Forum Posts: 51
Member Since:
2013/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline
47
2014/01/05 - 13:56
sp_Permalink sp_Print

newbi said
Have you tried to flash a factory not a mod one? and use cubes flash tool?

If the computer is seeing it then it's not borked you just got to find away to flash a rom.

 

I haven't got mine by me but is there a very small reset hole just below the volume button?

It maybe something else I can't remember sorry. 

 

Oh and don't forget the folder name with the rom in it must NOT be in Chinese you have to rename.

the reset hole not working, still same error.
can can you give me link to cube official firmware?

Avatar
newbi
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2013/08/03
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3
48
2014/01/05 - 17:17
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Use chrome browser to translate

 

http://www.51cube.com/ch/DownShow.asp?ID=201

 

Don't for get to rename the folder to English if needed. This the U30GT 2 also called U30GT pease 2 quad-core

Do not use this on any other tablet not even the U30GT C4. Let us know how you get on.

 

 

Avatar
mooro20
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2013/09/03
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
49
2014/01/06 - 14:02
sp_Permalink sp_Print

Avatar
yoavst
Regular Member
Forum Posts: 51
Member Since:
2013/06/01
sp_UserOfflineSmall Offline
50
2014/01/06 - 14:10
sp_Permalink sp_Print

mooro20 said
may be you should try this :http://www.arctablet.com/blog/forum/cube-u30gt2/unbrick-your-tablet/

what should i do with the contacts point?

Avatar
trecords
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/12/04
sp_UserOfflineSmall Offline
51
2014/01/06 - 15:06
sp_Permalink sp_Print

May it work with my dual core Cube U30GT-H chip is RK3066, let me know please, it has 1GB of ram and 1.6 GHZ speed.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3169
52
2014/01/06 - 15:09
sp_Permalink sp_Print

Your U30GT-H has a different architecture (dual core vs quad-core) and different hardware, the U30GT-C4 firmwares won't work on it.

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
trecords
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/12/04
sp_UserOfflineSmall Offline
53
2014/01/06 - 16:06
sp_Permalink sp_Print

admin said
Your U30GT-H has a different architecture (dual core vs quad-core) and different hardware, the U30GT-C4 firmwares won't work on it.

Cheers.

Right! I have realized it when I connected it and was ready to format but sudden seen a Chip Version RK31 on rockchip updater and stopped process at last second :D

Thanks for info.

 

Will KitKat available for U30GT-H ever ? hardware can handle it I think.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3169
54
2014/01/06 - 17:58
sp_Permalink sp_Print

trecords,

I doubt Cube will make an Android 4.4 KitKat update for their U30GT-H, knowing the device is more than one year old and Cube usually don't support devices longer than a few months, which is quite sad Confused

Still, watch for Crew RKTablets RK3066 forum section as the Crew has some great custom KitKat firmware in the works for many Rockchip devices.

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
trecords
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/12/04
sp_UserOfflineSmall Offline
55
2014/01/06 - 18:56
sp_Permalink sp_Print

hmm so pity, I will try to get new cube as this one is already a year with me. I will research for frimwares on that form thanks admin :)

 

Avatar
DroidUserRJC
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2014/01/07
sp_UserOfflineSmall Offline
56
2014/01/09 - 13:11
sp_Permalink sp_Print

I have flashed this ROM to my C4 and it's working just fine. No big problems so far, only 1 freeze and reboot shortly after the flash. Looks like an incident, since I have used it intensive for 2 days and no problems encountered any more.

 

Also a stability test on the background and using it normally works great. Let me know what I can test more.

Avatar
niceplay
New Member
Forum Posts: 8
Member Since:
2013/05/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
57
2014/01/10 - 05:18
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

@yoavst

I have had the same IDB problem. The only solution was disassembling to enter the maskrom mode.

You have to shutoff by pressing the powerbutton >10sec., connect your tablet via usb and start RKBatchTool and load a rom-image. Bridge the two solderpoints now and press the powerbutton while bridging. Your tablet should recognized by pc and RKBatchTool shows blue square, now release the powerbutton before shutoff.

Now its time to click restore button in RKBatchTool.

My tablet (rev. v2) has a "maskrom bug". When i  release the powerbutton after i got the blue square the tablet disconnects  and i get a grey square. The only solution in this case was holding the powerbutton after blue square appears and !quickly! click restore. Then the restore stops because tablet shutoff (caused by pressing powerbutton >10sec.) but after this it is possible to restore in usual flashmode (green square).

 

I've tried to flash the 2.07 bootloader again with no success (same IDB failure). I think the rev. V2 has other rom-IC's and its not compatible with 2.07 bootloader but i don't know.

If somebody knows about the bootloader issue and maybe about fixing please post!       -e.g. imasoft ;)

 

-good luck

 

Avatar
pasconat
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2013/05/28
sp_UserOfflineSmall Offline
58
2014/01/10 - 11:07
sp_Permalink sp_Print

kellbain said
I did load the KitKat rom onto my U30GT2, it can't get past the multiple screens it wants to open with. Figured it would be a display problem as the displays are different. Had to do a full restore of a working ROM. No problems afterward. You do need to restore with Rockchip 1.70 and you'd better know how to push the buttons to get into bootload mode.Surprised

Hello !!

 

Thank you all for your excellent work and help !

This morning I did want to update my U30GT2 to the latest firmware and guess what ... Eyes semi opened and not used to see U30GT2 and U30GT C4 in the same sub folder in the forum I did take the first one I saw.. that's to say this one for U30GT C4 instead of kasty-cube_u30gt2-422-206_20131029-rooted4.zip ...

 

Consequently, flashed worked but after restart I had a screen split in 4 with the booting process until it would switch off automatically ... Then I looked closer to the rom and I discovered my mistake but too late !

 

So I put back my tablet in flash mode, connected device green in Rockchip Batch Tool 1.7, but when I try to "Restore" the rom kasty-cube_u30gt2-422-206_20131029-rooted4.zip I have at the end Layer 2-1-2 Fownload Firmware Fail ...

 

Now the tab will not switch on anymore (also no CWM access) but stays in flash mode. After firmware fail, I have a red square (in Rockchip Connected device) but if I disconnect and reconnect, I have the green square back !

 

I saw some people here may have had the same issue ... Could you please detail how you solved your problem ? Would help me a lot :) Thank you very much !

 

Have a good day ;)

 

Pascal

 

Avatar
pasconat
New Member
Forum Posts: 5
Member Since:
2013/05/28
sp_UserOfflineSmall Offline
59
2014/01/10 - 11:54
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Additional news !

So I tried official U30GT2 firmware : fail

Unoffical U30GT2 firmware : fail

I tried to reinstall U30GT C4 firmware from here, and flash is successfull.

Now tablet is booting with the same multiple screen boot and automatic shutdown.

So apparently the problem is I can't flash from U30GT C4 4.4.1 to U30GT2 4.2.2.

Any help would be welcome :)

Thank you in advance !

 

PS : Windows detects it as a U30GT C4 but doesn't find any driver (probably normal)

Avatar
validatus
Advanced Member
Forum Posts: 180
Member Since:
2013/06/15
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 18
60
2014/01/10 - 12:50
sp_Permalink sp_Print

@pasconat

what's your cube

 

bests

 

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
94 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (89), Phone (5)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

moroco66

shawner82

dima57

NOLF110

sgthollow

djaddrubal

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix