Forum switched to read-only as of 2020/06/01


Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
CUBE U30GT-H firmware update 1.07 (2012.09.25) just released
Avatar
drguild
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2012/09/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 8
91
2012/10/04 - 16:10
sp_Permalink sp_Print

fahri said

drguild said

fahri said

Bigben said

fahri said
I can´t turn on my U30GT-H after flashing with ROK Batch Tool. When i wanted to flash the firmware from the first site, came the failure download IDB failed

 

Since then I can`t turn it on and it is not being recognized by my PC and by my notebook. The display is BLACK

 

What could be the reason for that?????

 

Please help

Did you used the supplied USB cable.

 

Get hold of a copy of 900supersport  it has a different flash program that I think can recover from that..

yes i used the supplied cable.

DO NOT! use the supplied cable and chuck it in the bin as mentioned hundreds of times around the net get yourself a proper USB 2 certified cable from a computer store.

As mentioned earlier in the thread I went through 10 or so cables allot were the Chinese low cost usb cables before I got my tablet working properly.

There is a big difference between a crappy cheap stock cable and a proper certified USB cable in how good the data transfer works due to the quality of materials used.

Hi. I would like to correct my answer. The first time I used the cable which was delivered. After I have disassenbled the tablet I used my cable from HTC Titan Phone.

Do you mean the causer was the cable?

No idea but cables can be a massive issue even the cable that came with my device while flashed I had loads of issues with crashing and corruption.

Also cables that come with other devices may be low cost and quality also even from bignames as I know that with cables that came with Samsung 3d glasses which the glasses+ cable were priced at $150 or so so get a proper cable from a shop for one.

As for the tablet if it doesn't turn on even to firmware mode with a proper cable and you have done the reset button on the mainboard etc then you are going to need to send it back for warranty as not even we can magically get it working if you have done all the usual.

Avatar
Bigben
New Zealand
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2012/08/26
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 10
92
2012/10/04 - 23:29
sp_Permalink sp_Print

fahri said

Bigben said

fahri said
I can´t turn on my U30GT-H after flashing with ROK Batch Tool. When i wanted to flash the firmware from the first site, came the failure download IDB failed

 

Since then I can`t turn it on and it is not being recognized by my PC and by my notebook. The display is BLACK

 

What could be the reason for that?????

 

Please help

Did you used the supplied USB cable.

 

Get hold of a copy of 900supersport  it has a different flash program that I think can recover from that..

yes i used the supplied cable.

 

If you read all the Forums thats a Big No No.!

 

Use the Motorola cable that I posted about.

Avatar
GearChange
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2012/10/04
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
93
2012/10/07 - 18:11
sp_Permalink sp_Print

Hi all, I have just ordered a Cube U30GT. how do i tell if it is a H model?

Avatar
drguild
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2012/09/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 8
94
2012/10/07 - 18:17
sp_Permalink sp_Print

GearChange said
Hi all, I have just ordered a Cube U30GT. how do i tell if it is a H model?

Model number.

It'll start with U30GTH32GB if you have a H 32gb version.

Or It''ll say U30GTW16GB for a W 16gb version.

Pretty easy to tell.

It may be listed the full product model where you go it as they normally give the product codes on the website.

As for my tab T4 was still too big so yes Ill have to say its a T2.

Still awaiting on the guy to give me warranty as he seemed to be saying its all my fault for using a different charger even though I stated the problem did not occur when on a charger and it had been running for a hour or so fine on battery when it happened.


Avatar
StevenJDM
Member
Forum Posts: 14
Member Since:
2012/09/05
sp_UserOfflineSmall Offline
95
2012/10/07 - 19:21
sp_Permalink sp_Print

GearChange said

Hi all, I have just ordered a Cube U30GT. how do i tell if it is a H model?

Go to Settings and select About tablet. It'll be under the model number.

Avatar
drguild
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2012/09/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 8
96
2012/10/07 - 19:24
sp_Permalink sp_Print

StevenJDM said

GearChange said

Hi all, I have just ordered a Cube U30GT. how do i tell if it is a H model?

Go to Settings and select About tablet. It'll be under the model number.

I forgot to mention not only can be on the website but its also printed on the back of the tablet where I got my examples from.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3172
97
2012/10/07 - 23:24
sp_Permalink sp_Print

drguild said
As for my tab T4 was still too big so yes Ill have to say its a T2.

Thanks for the tip on the Torx screwdriver size. I have one T2 and one T3 on mailorder since a week or so, waiting to receive them to try on my U30GT-H. Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
GearChange
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2012/10/04
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
98
2012/10/08 - 21:17
sp_Permalink sp_Print

Thanks for the replys, looks like it will be  W then as i know its 16gb, so no new firmware for me :(

Avatar
drguild
Active Member
Forum Posts: 46
Member Since:
2012/09/28
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 8
99
2012/10/08 - 21:48
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

GearChange said
Thanks for the replys, looks like it will be  W then as i know its 16gb, so no new firmware for me :(

My post was just a example at how there labeled as both the 16gb and 32gb versions come in both W and H versions.

The seller has sent warranty details now so I'll be RMA'ing the device after Wednesday.

Admin Ive been meaning to ask how do you cook your roms? as I wouldn't mind just looking at adding stuff to the firmwares etc like apk's before I install your rooted roms.

Also do you have a copy of the MetroUI launcher extracted as that was only in a few versions and no longer updated by them.

Wouldn't mind testing it once I get the tablet back from warrenty.

Avatar
Bigben
New Zealand
Regular Member
Forum Posts: 98
Member Since:
2012/08/26
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 10
100
2012/10/08 - 23:32
sp_Permalink sp_Print

GearChange said
Thanks for the replys, looks like it will be  W then as i know its 16gb, so no new firmware for me :(

The W is not the current model and the 32Gb one is the new Black model the others come with 16Gb.

Avatar
CuteHandsome
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2012/10/14
sp_UserOfflineSmall Offline
101
2012/10/14 - 07:03
sp_Permalink sp_Print

I haven't update to 1.07 yet. Hopefully it works.

I have 16GB IPS and 32GB MVA.
My 32GB currently stucked unable to switch on WiFi. Damn... need to reflash. Yell

FYI, the plan B to quick restart press volume down and power button at the same time.

I hope it helps. Laugh

Avatar
bes111
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/10/18
sp_UserOfflineSmall Offline
102
2012/10/18 - 22:15
sp_Permalink sp_Print

Flashed this rom kasty-cube_u30gt_h-41-107-rooted.zip (directly from sd card)

I had no errors...but when I turn the device on, I see the bootlogo and then this dead lying android boy...

 

Hope its not bricked???

 

Image Enlarger

Avatar
bes111
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/10/18
sp_UserOfflineSmall Offline
103
2012/10/18 - 22:15
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

It's a Cube U30GT-H with 32GB.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5878
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3172
104
2012/10/18 - 22:19
sp_Permalink sp_Print

Just flash it again, don't forget to use a proper USB cable, the ones coming with the Cube tablet are not that good quality.

Also, use Restore button in Rockchip flasher.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
bes111
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/10/18
sp_UserOfflineSmall Offline
105
2012/10/18 - 22:31
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

rockchip flasher doesn't recognize my device, so I'm not able to flash it again...

 

there is no recovery menu or something else?

 

EDIT: Windows says "Unknown Device"...

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 803

Currently Online:
130 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (121), Phone (9)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

spiik

nikitamaan

VMILCINOV

Greedrg

avaslidecast

chefnl

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix