Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Aldi Tab Medion E10320
Avatar
hijack22
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2015/04/19
sp_UserOfflineSmall Offline
61
2015/04/20 - 14:56
sp_Permalink sp_Print

I have flashed cwm on the first page CWM 6.0.3.1 recovery. It says E: cant mount /sd_card/ when i try to wipe data/ factory reset.

Any idea?

Avatar
Xeph20
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2014/10/16
sp_UserOfflineSmall Offline
62
2015/05/03 - 15:11
sp_Permalink sp_Print

Oma7144 said
Here is a CWM that should work: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=1409

Just flash it with the FlashTool coming with the S1s build. Trick only parameter and recovery.

- Oma -

 

Hey Oma,

I noticed last month you were not online a lot so i did not want to bother you but now i notice you are more online recently 🙂

Think you might have some time soon to look into a new rom?

 

Also i recently bought a 64gb sdxc card and the lifetab e10320 supports sdxc but it does not show up in the tablet

Could this be because of the rom or kernel?

 

Thank you very much

Avatar
Xeph20
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2014/10/16
sp_UserOfflineSmall Offline
63
2015/07/11 - 16:19
sp_Permalink sp_Print

@Oma7144 i would really like a reply if you dont mind 🙁

i want the card to work and my tablet to be decent speed 🙁

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
64
2015/07/11 - 18:17
sp_Permalink sp_Print

Limitation on sdcard size is driven by the included usb-device and it's firmware.

- Oma -


Avatar
Xeph20
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2014/10/16
sp_UserOfflineSmall Offline
65
2015/07/17 - 17:51
sp_Permalink sp_Print

@Oma7144

 

I think you mean that the tablets hardware does not support 64gb card?

But that's the thing right there.  The tablet should support cards of 64gb it's in the specifications everywhere.

 

Isn't there a possible fix?

 

Thanks a lot

Avatar
Xeph20
Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2014/10/16
sp_UserOfflineSmall Offline
66
2015/09/02 - 15:14
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Does someone know where to find the original firmware for e10320? Or upload their own

medion sucks for giving 0 attention to software and firmware

Avatar
swiety_1982
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2015/11/05
sp_UserOfflineSmall Offline
67
2015/11/16 - 23:23
sp_Permalink sp_Print

Hi I would like ask if exist way unbrick the e10320? I brick by upload wrong loader, exactly loader 2.16 ddr2. Now the e10320 is not recognize by PC. Any combination buttons not work. The conection to charger not give the flashing led. It is chance to back to live the e10320? Thanks for any advice. Regards Przemek

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1377
68
2015/11/20 - 16:38
sp_Permalink sp_Print

In principle like here:

- Oma -

Avatar
swiety_1982
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2015/11/05
sp_UserOfflineSmall Offline
69
2015/11/23 - 16:14
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hi,

Thanks Oma for reply. I tried find the chip on the board, but I can't find. Probability it is covered by aluminium plate which is soldered. If you know correct location the chip in e10320.

Thanks for any information.

Regards

Przemek

Avatar
swiety_1982
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2015/11/05
sp_UserOfflineSmall Offline
70
2015/12/09 - 18:41
sp_Permalink sp_Print

Hi 

I found the chip PC recognized, but I can't erase IDB, how is made in movie. I have error . Please see on screen. Please help me, what I doing wrong?

Regards 

Przemek

 

e10320.JPGImage Enlarger 

Avatar
daddle
Germany
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2014/06/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
71
2016/05/25 - 21:00
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

swiety_1982 said
Hi,

Thanks Oma for reply. I tried find the chip on the board, but I can't find. Probability it is covered by aluminium plate which is soldered. If you know correct location the chip in e10320.

Thanks for any information.

Regards

Przemek  

Hi, wenn noch Interesse besteht, hier kannst du die komplette FW für das E10320 herunterladen.

Das kann man in Windows mit RKBatchtool flashen, dafür muss Tab im Rockchip Recovery-Modus sein (Bootloader-Modus) und die Rockusb-Treiber installiert sein. Im Batch-Tool den Pfad zur FW  E10320...Zowee-mass-pro...img angeben und auf Restore klicken. Dauert etwas, Geduld. Tab startet dann neu in die Einrichtung.

Man könnte auch die Firmware komplett ohne PC im Stock-Recovery neu flashen mit angeschlossenem Ladegerät! Am Besten vorher das ausgeschaltete Tab mal ein paar Stunden laden.

Die FW-Datei E10320-2014-03-25-MassPro3-signed-update.img umbenennen in update.img und auf eine FAT32-formatierte externe SD kopieren und die Sdcard ins Tab stecken.

Ins Recovery booten, aus dem Stock-Recovery mit dem Eintrag "Install RK-update from external storage" flashen. das braucht etwas Zeit, Tab rebootet auch mehrmals, aber auch dann hast du das Tab komplett frisch ab Werk.

daddle

Avatar
mocniej
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2016/07/10
sp_UserOfflineSmall Offline
72
2016/07/10 - 01:02
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

I have some problem after installation of this ROM.

Colors in my tablet (E10320) are very strange and everything is not sharp. How can I fix it? What seems to be the problem?

Thanks!

Avatar
daddle
Germany
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2014/06/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
73
2016/07/10 - 10:53
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

mocniej said
I have some problem after installation of this ROM.

Colors in my tablet (E10320) are very strange and everything is not sharp. How can I fix it? What seems to be the problem?

Thanks!  

Download on Uloz is often too slow and corrupt.

Try this Link, I downloaded it a year ago and a couple of german users flashed their tablet with this downloaded Rom without having any problems.

 daddle

The following users say thank you to daddle for this useful post:

mocniej
Avatar
mocniej
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2016/07/10
sp_UserOfflineSmall Offline
74
2016/07/10 - 12:47
sp_Permalink sp_Print

daddle said

mocniej said
I have some problem after installation of this ROM.

Colors in my tablet (E10320) are very strange and everything is not sharp. How can I fix it? What seems to be the problem?

Thanks!  

Download on Uloz is often too slow and corrupt.

Try this Link, I downloaded it a year ago and a couple of german users flashed their tablet with this downloaded Rom without having any problems.

 daddle  

Thank you for response!

Now I have OMA custom ROM installed (it was the one I could after bricking my E10320) but I would like to go back to original ROM. Unfortunately I can't install it using SD card (with update.img on it) and stock recovery (RK-external storage).

Can you help me with this?

Avatar
daddle
Germany
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2014/06/02
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 2
75
2016/07/11 - 10:35
sp_Permalink sp_Print

mocniej said

Thank you for response!

Now I have OMA custom ROM installed (it was the one I could after bricking my E10320) but I would like to go back to original ROM. Unfortunately I can't install it using SD card (with update.img on it) and stock recovery (RK-external storage).

Can you help me with this?  

You have to make use of rkbatch.tools in Windows, connect your device on an usb-port 2 (usb 3 does not work)

1. Put your device in bootloader (download) mode, or by starting sequence or adb reboot-bootloader, screen should stay dark without any entry

2. If in bootloader-mode, install rockusb-drivers (in Windows-PC), device-manager should show ""Class for rockusb devices" > "Rockusb Device"

3. Start rkbatchtool.exe, Connected devices > little window 1 should turn green

4. In rkbatchtool set path to: E10320-2014-03-25-MassPro3-signed-update.img

5. Start with "Restore" and have a little bit patience

daddle

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
82 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (78), Phone (4)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

Myfly

akatar3

yop92

mikesmithsrbit

Bigfiut

salahshow

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix