Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Odys Genio Beta v1.3.3 Aoson M11G
No Audio
Avatar
tanclo
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/11/27
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/11/27 - 02:36
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Dear friends. I have extracted kernel.img from Aoson M11G usiing this rkflash tool by linuxerwang here

- the official M11G ROM link is here -

I flashed from a windows 7 box using the rkflash tool provided.

-replaced the kernel with my own kernel.img

-replaced your recovery.img with the generic ramdisk-only-CWM recovery from androtab here (your own recovery didn't work out - it wasn't mounting the sdcard, but it may be i made a mistake along the way there)

-installed format_NAND_fix

-installed 3g fix

-installed sdcard rw fix

Odys Genio Beta v1.3.3  boots up fine, wi-fi tested and working well. drivers installed nicely on win7 recognising my m11G as another device (nexus I think). I was able to use usb on the windows 7 but not Ubuntu yet. will keep trying.

Not working: audio - there is just no sound at all. i am aware the tablets have their own drivers. I tried remaking your 3g fix zip by adding all my system/lib content from the stock - the zip installed but the tablet went into a freeze (the aoson boot logo, no crewtablet animation). I flashed the M11G official firmware back and audio is working again.

I am keen to help out if I can. If you would like me to send you just the kernel, or another img I can do that later today.

 Thank you for your hard work always!

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
2
2013/11/27 - 09:40
sp_Permalink sp_Print

I think it would be good to have a dmesg and logcat from stock rom.

Avatar
tanclo
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/11/27
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2013/11/27 - 12:09
sp_Permalink sp_Print

JochenKauz said
I think it would be good to have a dmesg and logcat from stock rom.

Thank you for your response, JochenKauz.

Contained in Google Drive folder: Aoson_M11G

Output.txt's generated by "adb shell dmesg"  "adb shell logcat".

Initial part of the log generated by linuxerwang's rkflashtool (NAND partitions)

Stock: boot.img, kernel.img, kpanic.img, misc.img and recovery.img

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
4
2013/11/27 - 13:40
sp_Permalink sp_Print

Okay, thanks.

Your kernel uses rk29_rt3261 as audiodriver.

 

Is it possible for you to provide also a dmesg and logcat from the custom rom?

 

So we can make a diff and look if we find something missing.


Avatar
tanclo
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/11/27
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2013/11/27 - 15:09
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

JochenKauz said
Okay, thanks.

Your kernel uses rk29_rt3261 as audiodriver.

 

Is it possible for you to provide also a dmesg and logcat from the custom rom?

 

So we can make a diff and look if we find something missing.

The m11g_genio_dmesg and m11g_genio_logcat are now in my google drive folder for your examination.

thank you.

(this time, i was unable to mount the sdcard from pc or recovery -- as a result, the nand format, 3g and sdcard fixes were not installed)

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
6
2013/11/27 - 17:07
sp_Permalink sp_Print

Hmm.. as far as I can see from logcat there must be problems with the alsa/audio-xx.so in system/lib/hw.

If I look at our rom, there are different files, that perhaps are not correct for your kernel setup.

What you can do is to copy from your old system.img the following files to the new system.img:

system/lib/hw

alsa.default.so
audio.a2dp.default.so
audio.primary.default.so
audio.primary.rk30board.so
audio_policy.default.so
audio_policy.rk30board.so

 

Perhaps this works.

Avatar
tanclo
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/11/27
sp_UserOfflineSmall Offline
7
2013/11/28 - 01:03
sp_Permalink sp_Print

JochenKauz said
Hmm.. as far as I can see from logcat there must be problems with the alsa/audio-xx.so in system/lib/hw.

If I look at our rom, there are different files, that perhaps are not correct for your kernel setup.

What you can do is to copy from your old system.img the following files to the new system.img:

system/lib/hw

alsa.default.so
audio.a2dp.default.so
audio.primary.default.so
audio.primary.rk30board.so
audio_policy.default.so
audio_policy.rk30board.so

 

Perhaps this works.

Thank you for taking the time to check this for me. i wouldn't have known which files are relevant. Copying those files however, didn't work. I will try system/etc/audio_policy.conf and report back. 

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: Cusco, Bahramz, jorgemrt, josemiguel
213 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (167), Phone (44), Tablet (6)

Top Posters:

Oma7144: 5775

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

josemiguel

joseantoniom

trash4711

mich68

jorgemrt

gordonhenriquez

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5916

Posts: 58839

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 256465

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix