Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Need help with i-onik TP 10.1 1500DC
After flashing, the device doesnt do anything anymore...
Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
31
2013/11/16 - 18:55
sp_Permalink sp_Print

Yes, do a clean flash incl. eraseIDB.

- Oma -

 

 

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
32
2013/11/16 - 19:27
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Interesting.

Did a clean flash, including erase IDB,
(so my entire workflow for this was: EraseIDB, flash CM10.1 with stock recovery, reboot, flash ClockworkMod on its own, reboot, go into clockworkmod and try to apply fixes)
but still no luck when it comes to the fixes / data wipes.
When i boot into CWM, i cant access the SDCARD the first time... after i tell CWM to reboot recovery, i can.
But when i try, for example, to apply the format_NAND fix, your script tells me, that cache, data and emmc are already unmounted, and so it doesnt format them. And i still get the same error going when i try to wipeData / factory Reset.

Awkward.

Is there anything i am totally overlooking?

EDIT: Trying to manually mount cache and data-partitions inside CWM does result in an error as well.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
33
2013/11/16 - 19:32
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Ok, then try a clean install again using stock recovery first: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=1036

Copy the stock recovery.img in folder rockdev/Image (rename the current recovery.img first).

- Oma -

 

 

 

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

TRiGGER80
Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
34
2013/11/16 - 19:40
sp_Permalink sp_Print

Alright, i'll do that.

I believe, that is actually what i just did, i always flash the CM10.1 image with the stock recovery first, ever since we started tackling this, but just to be safe, i'll do exactly what you told me to. So, i just copied the (stock) recovery.img into the CM10.1 folder with the Yanando Kernel, then i'll erase IDB and flash that.

After that, i'll flash JUST the ClockworkMod by itself, ticking only "parameter" and "recovery", of course, and i'll then try to flash the fixes using CWM.


Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
35
2013/11/16 - 19:44
sp_Permalink sp_Print

Later. Just let the stock recovery go for formating NAND.

- Oma -

 

 

 

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
36
2013/11/16 - 19:56
sp_Permalink sp_Print

Okay.
Installed CM10.1 fine with the Yanando Kernel and the stock recovery image you provided.
So far, its booting fine and the Touchscreen works.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
37
2013/11/16 - 20:13
sp_Permalink sp_Print

Test a bit. Cam is ok now?

- Oma -

 

 

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
38
2013/11/16 - 20:23
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Well, i did already play around a bit with the tablet, respectively your ROM.

Now, as for general feedback for your ROM:
I think its awesome! Its fast and responsive, looks really nice (i saw the designs you preinstalled) and comes with good and useful Apps. I am especially a fan of the USB Host App on there.

So thats great work you did there.

As for the camera:

I am sorry to tell you that it doesn't work...
I tried three different Apps, just to rule incompatibility out as the cause:
Pro Capture says it can't connect to the camera.
Pudding Camera says it can't open the camera (which to me sounds like pretty much the same thing)
and Focal crashes alltogether.

Other hardware, like bluetooth and such, i didnt test yet, but will do.

EDIT: Audio works fine, both playback and voice recognition work nicely, and especially GoogleNow is a sh*tload FASTER than on Stock. I think, for what it's worth, this is really awesome so far. I will keep testing other stuff. And we can still check out the Camera-Issue tomorrow, if you want. I think you already achieved quite a lot here, and you deserve a break and some sparetime. We can still check out other stuff later. And just so you know: i am really very grateful for all youve done so far.

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
39
2013/11/17 - 17:32
sp_Permalink sp_Print

I got a reply on AH!

Someone is offering me to provide Dumps of the tablet he took before the first boot and he's asking me which Partitions i need...

He's offering:

kernel, boot, recovery, cache, userdata, kpanic, system and user.

I guess, i need pretty much everything except for the "user" partition, i assume?

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
40
2013/11/17 - 17:35
sp_Permalink sp_Print

Cool.

You will need: boot.img, kernel.img, recovery.img and system.img.

 

- Oma -

 

 

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
41
2013/11/17 - 18:28
sp_Permalink sp_Print

So far, i downloaded all the files. Except for the System image. On that one, Mega is giving an error asking me to retry later, which is what i will do.

On a side note, the files as such do not have any ending at all. Well, i know enough about Computers to know, that an ending doesnt actually say very much about a file or its contents, but just to be save here: I assume, this doesn't really matter because its raw dumps straight from the tablets and i still can flash those files?

Rather ask twice than.. .ya know... Wrecking the tab in a really evil way.

Now, while i wait to get the SYSTEM Image, i think, it is only fair if i told you about my experience during testing your ROM under the given configuration / circumstances:

So far, everything was really fine. Bluetooth, i tried out with a Headset i have here. Well, i couldnt really try for audio quality, as its only one of those mono-car headsets, but the tablet and Headset played nicely regarding pairing and connections. WiFi works fine, too, and generally, the ROM was really nice, fast and responsive.

Now, here are some bugs / glitches i noticed:

-On changing the orientation, i got a bit of a graphics-glitch, of the stripey nature, but that resolved itself after, say 0,25 seconds.

-As aforementioned: Camera didnt work at all, none of them.

-The compass didnt work either. I tried that with the interactive mode on Google Streetview and with the compass built into smart-tools: No reaction whatsoever at all!

- Something fishy about the SDCARD: Whenever i boot the tablet with the SDCARD inserted, it wouldnt find it. But if i manually eject the card out of the slot and put it back in, it mounts and works just fine.

I hope, this information is of any value to you in your developement process.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
42
2013/11/17 - 18:36
sp_Permalink sp_Print

Ok,pls upload boot, kernel and recovery. I will check.

Never seen a RK-Tab that has a sensor for compass ...

Cam could be an issue of the strange kernel (other gpio) ...

Check your sdcard under windows (Fehlerüberprüfung) ...

 

- Oma -

 

 

 

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
43
2013/11/17 - 18:40
sp_Permalink sp_Print

SDCARD works fine under windows, but i will check this again, just to be safe.

Well, if the tab doesnt have a compass, that would of course explain why it isnt working >_<
My bad... i'll keep an eye on that.

Avatar
TRiGGER80
Germany
Active Member
Forum Posts: 28
Member Since:
2013/11/12
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
44
2013/11/17 - 19:02
sp_Permalink sp_Print

Alright, second check of the SDCARD turned out fine as well, no errors.

Also, youve got private message.

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 6315
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1376
45
2013/11/17 - 19:12
sp_Permalink sp_Print

Ok, here is the kernel: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=1216

 

- Oma -

 

 

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

TRiGGER80
Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online:
91 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (80), Phone (9), Tablet (2)

Top Posters:

finless: 604

DarthJabba: 551

maikal: 394

mussonero1: 350

alex: 252

damo: 243

DanielVd: 237

Mark06: 222

Newest Members:

Vovk88

pacman123321

josecabal

souperman

qaswed

hl2341685

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 6037

Posts: 60500

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 262194

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix