Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
CM10.1 on Prestigio pmp5870c
Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
1
2013/10/21 - 17:30
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

hi all,

i need some help :)

I try to port RK30 Genio By Oma CM10.1 1.3.2 for my RK30 prestigio pmp5870c and for now i have working camera, accelerometr sensor (rotation works ok,) the problem is with wifi and storages, wifi don't work never (look at dmesg, modules i think are ok) and sdcard and build in memory are not working (once time they where active and they work, i dont know how did i do this :P )... but when i connect tab to pc  i can mount sdcard as mass storage... strange...

I use stock 4.1.1 kernel from this device, maybe this is the problem ?

I had test old cm10 4.1.2 roms and when i use modules from stock ROM the wifi was working ok...

 

here is dmesg:

http://pastebin.com/0vukdr1v

 

if somebody can help it would be great :)

 

 

btw. sorry for my poor english :)

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
2
2013/10/28 - 08:15
sp_Permalink sp_Print

anyone ?

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
3
2013/10/28 - 17:23
sp_Permalink sp_Print

ok... i have try files from CrewRKTablets_RK30_Genio by Oma_AOSP_4.2.2_20130501 and that same problem... no wifi no internal/exteral memory and phone.apk force close (i must delete phone.apk to run cm10.1/aosp roms)...

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
4
2013/11/04 - 15:01
sp_Permalink sp_Print

another try to make wifi work :D

 

http://pastebin.com/9hzivdmF

 

E/wpa_supplicant( 1934): wlan0: Unsupported driver 'nl80211'   this is strange...  wifi still not working.... maybe the problem is with BT (prestigio dont have bt)....

 

second problem - internal/external memory... still not working... sometime i see them, they work, sometime (most) not ;/

 

please help... this cm10.1 is realy good ROM, and it will be awsom to get it working on my pmp5870c


Avatar
sebiks
Regular Member
Forum Posts: 59
Member Since:
2013/10/14
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2013/11/04 - 15:25
sp_Permalink sp_Print

Try this for fix storage problem http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=648

Install from cwm

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
6
2013/11/04 - 15:30
sp_Permalink sp_Print

and this is logcat with phone.apk FC's

 

http://pastebin.com/KeZdu6Nz

 

sebiks - if there would be format problem it would be not working all the time... but this is somethimes working :) the problem is i think in mounting partitions

Avatar
netlars

Firmware Guru
Forum Posts: 149
Member Since:
2013/06/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 29
7
2013/11/05 - 06:22
sp_Permalink sp_Print

for the storage problem, try this:

http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=1069

 

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
8
2013/11/05 - 17:08
sp_Permalink sp_Print

wow it work... thanks to sebiks :)

thanks !!!

 

the problem was in boot.img, i didn't flash this partition from cm10.1 zip ... my fault.. :D

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
9
2013/11/06 - 08:10
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

another day, another problem to fix :)

now i have no phone.apk FC's and wifi is switching on, but always on 'obtaining IP address' grrrrr....

 

 

problem is with dhcp, on static IP wifi is ok...

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
10
2013/11/06 - 13:14
sp_Permalink sp_Print

ok... dhcp is working :) problem was with perrmisions for dhcp files in etc :P one more time my fault :P ...

 

btw. it's nice to talk with my self :D

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
11
2013/11/06 - 14:22
sp_Permalink sp_Print

The best way to learn ;-)

Could you pls compile instructions so that other user can participate?

- Oma -

 

 

The following users say thank you to Oma7144 for this useful post:

Ryrzy
Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
12
2013/11/06 - 14:38
sp_Permalink sp_Print

hehe true ;)

 

so... the main problem was that i didn't flash boot.img with cm10.1 changes... after flash that boot file the phone.apk and wifi was working.... but wifi dhcp didn't work.... problem was in my install script (i dont install cm from system.img, i have made cwm zip). i have no give permissions to dhcp files in my updater-script:

set_perm(1014, 2000, 0550, "/system/etc/dhcpcd/dhcpcd-run-hooks");

 

now wifi works :)

 

now i have to fix/change:

- mounting mass storage to pc - only sdcard is mounting on PC

- remove bluetooth menu from settings - my prestigio dont have bt,

 

maybe i will try to compile this cm from Your sources and remove bt from config  :) but i dont know how long it takes on my i5 :D

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
13
2013/11/08 - 10:43
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

btw

Oma/netlars, can you add support for bluetooth usb dongles ? i found something like that:

http://stackoverflow.com/questions/17608727/does-android-4-2-2-support-usb-bluetooth-dongle

 

maybe it will work on tablets without bt on board :)

 

 

btw. in settings -> battery i don't have info with app battery usage... - fix from download didn't fix this ... it's not real problem but you should know this :)

Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
14
2013/11/10 - 22:00
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

hi :D

i'm trying to make working mobile data menu in settings, i have made changes in /overlay/frameworks/base/core/res/res/values/config.xml  like this:

 

<string-array translatable="false" name="networkAttributes">        <item>"wifi,1,1,1,-1,true"</item>        <item>"mobile,0,0,0,-1,true"</item>        <item>"mobile_mms,2,0,2,60000,true"</item>        <item>"mobile_supl,3,0,2,60000,true"</item>        <item>"mobile_hipri,5,0,3,60000,true"</item>        <item>"ethernet,9,9,1,-1,ture"</item>        <item>"mobile_fota,10,0,2,60000,true"</item>        <item>"mobile_ims,11,0,2,60000,true"</item>        <item>"mobile_cbs,12,0,2,60000,true"</item>        <item>"wifi_p2p,13,1,0,-1,true"</item>    </string-array>

 

    
    <string-array translatable="false" name="radioAttributes">
        <item>"1,1"</item>
        <item>"0,1"</item>
        <item>"9,1"</item>
    </string-array>
 
added to build.prop (from stock rom)
 
rild.libargs=-d_/dev/ttyUSB1
ril.pppchannel=/dev/ttyUSB2
rild.libpath=/system/lib/libril-rk29-dataonly.so
ril.function.dataonly=1
 
libs looks ok.... but i cant get mobile network working :( on ppp widget it works, but on menu in settings not... it looks like when i connect 3g modem there is no /dev/ttyUSBx files... but when i use ppp widget they are there... something in system can't mount modem... any ideas ?
Avatar
Ryrzy
Regular Member
Forum Posts: 56
Member Since:
2013/10/21
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
15
2013/11/11 - 21:56
sp_Permalink sp_Print

ok... i've got working gsm, signal straight is showing, i can scan networks, but i cant get internet connection... apns are ok... but no connection hmmm

 

it's realy nice to talk with me :D it is so inspiring :D

 

Screenshot_2013-11-11-21-46-46.pngImage EnlargerScreenshot_2013-11-11-21-46-00.pngImage EnlargerScreenshot_2013-11-11-21-48-47.pngImage Enlarger

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: murigny64, nok, Wizard13gr, angelarelvas, wojtek33
252 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (212), Phone (40), Tablet (5)

Top Posters:

Oma7144: 5664

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 430

maikal: 394

Newest Members:

artes38

Jayso

thisizM1

taulier

ricochetsniper78

JULIUS98

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5884

Posts: 58437

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 255320

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix