Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Mediacom 810c / Prestigio PMP5080B kernel on CM10.1 v1.2.4 cannot boot
Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2014/01/02 - 00:21
sp_Permalink sp_Print

I have a Prestigio PMP5080B and i put on it Oma's CM10.1 1.2.4 released today, with kernel from Neox8. Everything is working except rotation. Now I see that you have put a message that we can use xteam kernel, so i flashed it instead of Neox8. Android went in a bootloop and so i decided to flash the rom entirely. Now i can't even boot, because immediately after starting device shows random color lines on screen - this usually happens when i don't use appropriate kernel... but i used xteam earlier and this kernel worked...

 

Thanks in advance !

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
2
2014/01/02 - 09:03
sp_Permalink sp_Print

Sorry about that. Maybe I did something wrong. Kernel is from here: http://x--t-e-a-m.blogspot.de/

And the Xeo X8 kernel works entirely on the PMP5080B?

 

- Oma -

 

 

Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2014/01/02 - 11:35
sp_Permalink sp_Print

On Neox8 kernel, rotation doesn't work, and creaking is heard when headphones are plugged in and there's no sound that's playing (this occurs even in Prestigio stock ROM)

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
4
2014/01/02 - 11:41
sp_Permalink sp_Print

No sound on the headphones? Did you try the sensor fixes?

 

- Oma -

 

 


Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2014/01/02 - 21:41
sp_Permalink sp_Print

No, i meant when i plug in the headphones and no app is playing any sound, i hear cracking and creaking in headphones, but this sound is very quiet, so i can't upload it here...

Rotation - i tried all fixes, but none of them worked... Androsensor says "waiting for event" and when i press on the question mark it says "MMA8452Q 3-axis accelerometer, Freescale Semiconductor", so i think it isn't correct

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
6
2014/01/03 - 09:21
sp_Permalink sp_Print

Do the sensor fixes work, when you run the stock kernel: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=138

 

- Oma -

 

 

Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
7
2014/01/03 - 12:07
sp_Permalink sp_Print

I tried that kernel you posted, but that didn't work either... i guess the kernel you posted is from prestigio ICS ROM 2.0.2. i tried it, but then tried also with kernel from 2.0.3, and rotation worked there, but rotated in wrong directions.

So i mounted system.img from stock ROM and copied sensors.goldfish.so and sensors.rk29board.so to device. Now it is incorrect for 90 degrees. But could you point me to the right fix, maybe i used the wrong ones ?

Thanks for your effort and answers !

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
8
2014/01/03 - 12:12
sp_Permalink sp_Print

Ok, event is there with stock kernel.

Let us see how the sensor is fitted: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=46398111&postcount=135

 

- Oma -

 

 

Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
9
2014/01/03 - 12:31
sp_Permalink sp_Print

1. y: ~ -134

2. x: ~ +150

3. x: ~ -98

4. z: ~ +9969

Avatar
Oma7144

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 5664
Member Since:
2012/10/06
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1266
10
2014/01/03 - 12:49
sp_Permalink sp_Print

Hm, can you pls post screenshots for all 4 positions?

 

010.pngImage Enlarger

sp_PlupAttachments Attachments
Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
11
2014/01/03 - 19:40
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

tab vertical, landscape : screenshot2014-01-03-16-.pngImage Enlarger

turn left to portrait : screenshot2014-01-03-16-.pngImage Enlarger

turn right to portrait: screenshot2014-01-03-16-.pngImage Enlarger tab horizontal, screen up: screenshot2014-01-03-16-.pngImage Enlarger

Avatar
yattodettaman

Contributor
Forum Posts: 36
Member Since:
2013/02/27
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 13
12
2014/01/04 - 16:08
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

 

 

The bootloop with Xteam Kernel is due to a BatteriFix present in the oma 1.2.4 (also in 1.2.3). the Batteryservice.smali in services.jar has the fix that is not compatible with the Xteam Kernel because the kernel has the fix inside !

 

I made a service.jar with the batteryservice from the Oma 1.2.2 and CM10.1 1.2.4 boots...

Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
13
2014/01/04 - 17:13
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

So i need to download this - CrewRKTablets RK29 Loox By Oma CM10.1 4.2.2 V1.2.2a and use services.jar from /system/framework and put it to 1.2.4 system.img ? Or can you upload me just that file, i suppose i need to flash it through CWM... Thanks ..

Edit - tried like i said, but not worked, still getting color lines

Avatar
netlars

Firmware Guru
Forum Posts: 149
Member Since:
2013/06/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 29
14
2014/01/04 - 22:40
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

@emv412

please test this sensor fix: http://crewrktablets.arctablet.com/?wpfb_dl=1354

Avatar
emv412
Member
Forum Posts: 12
Member Since:
2013/05/11
sp_UserOfflineSmall Offline
15
2014/01/05 - 20:59
sp_Permalink sp_Print

Rotation didn't work with that file (everything was at ~ 0), but this fix worked for me - "CrewRKTablets CM10.1 Sensor X=Y Y=-X Z=Z Sensitivity 1000000"

Thank you all very much for help ! :)

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: ficoide, fermin
187 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (160), Phone (27), Tablet (2)

Top Posters:

Oma7144: 5664

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 430

maikal: 394

Newest Members:

agentbuddy88

dtbinhtomay

manukaitek

keshav22

Stuccoboy

kozlinka

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5884

Posts: 58439

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 255366

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix