Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Help me please...broken USB input...and need to flash
I'm looking for a backup for mediacom 810c (RK29) to flash a CM ROM
Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2014/01/07 - 15:56
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Hi, please help me and my poooor tablet. I've a Mediacom 810c (cex model) tablet with rk29 chip, my usb input is broke and I can't flash from RkTool. Now the tablet mount android 4.0 but i wolud to flash new cm rom.

Please give me a clean backup, without accounts and app, please. :'(

 

mattiaquadrini@gmail.com

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
2
2014/01/08 - 12:11
sp_Permalink sp_Print

I'm sorry, but I think that this would not work.

Every Rom has a specific partition table in the flash. Even if you would try to play back a cwm CM10.1 backup from us, it would not fit to the partitions you have in your flash.

The following users say thank you to JochenKauz for this useful post:

mattia
Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2014/01/08 - 13:40
sp_Permalink sp_Print

mmm I have installed a custom rom and I have already done this once and I did not have problems, maybe it was a case.. Confused

 

However i would try this, I have a backup of my actual rom...my last hope is to operate with hardware... replace broken part..

Cry

Is there any way to flash without USB? I think no but I'm not sure..

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
4
2014/01/08 - 13:49
sp_Permalink sp_Print

You have CWM installed right? What custom rom do you use?

The following users say thank you to JochenKauz for this useful post:

mattia

Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2014/01/08 - 16:27
sp_Permalink sp_Print

Morfances Rom 3.0

I think my partition tablet should be format in ext4...

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
6
2014/01/08 - 17:17
sp_Permalink sp_Print

You can try it, but be aware it could brick your tablet.

 

Tonight I will flash a Odys NEO X8 with CM10.1 for testing purpose. I will make a nandroid backup and give you a link to it.

The following users say thank you to JochenKauz for this useful post:

mattia
Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
7
2014/01/08 - 17:38
sp_Permalink sp_Print

I already asked to another user that have a mediacom tablet like mine, maybe his backup could be good for me. Tahnks for your help, if you send me the backup I try to restore, first I would to restore a mediacom backup.. to be sure like you said..

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
8
2014/01/13 - 13:26
sp_Permalink sp_Print

Hi,

you shoud have a mail from crewrktablets with a gdrive link to a clean nandroid backup.

 

Perhaps it works for you, please keep us informed.

 

Regards

JochenKauz

The following users say thank you to JochenKauz for this useful post:

mattia
Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
9
2014/01/13 - 14:14
sp_Permalink sp_Print

 

Thanks to everyone but at the end I brick my tablet.

I asked to another user a copy of his backup without any personal file or data so he sent me a copy without /system folder.

Recovery mode give an error if you try to restore a backup without all files that you are saved (mismatch of .md5 file) so I think to modify .md5 file and ok, I removed the string of md5 system from the file.

It gave me an error so I tried to restore part by part with "advanced restore", but when I'm arrived to restore the kernel the tablet went to bootloader mode. Now I must replace usb input and I restore the tablet from pc.

-_-

 

However like JochenKauz said, now I have serious doubts about this operation... If you have another partition table different from the Rom that you will flash it was impossible...

CryCryCry

 

 

(Sorry if my english is bad)

Avatar
JochenKauz

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 450
Member Since:
2012/11/19
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 76
10
2014/01/13 - 14:39
sp_Permalink sp_Print

Sad to hear that you brick your tablet.

Hopefully you get the USB fixed, cause CM10.1 is great on the rk2918.

Avatar
mattia
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/02/28
sp_UserOfflineSmall Offline
11
2014/01/13 - 14:41
sp_Permalink sp_Print

I mounted this ROM but with some bugs, now there is a new release and I want to flash this ROM and stop :)

 THANKS :D

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: scorsby
178 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (154), Phone (22), Tablet (3)

Top Posters:

Oma7144: 5664

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 430

maikal: 394

Newest Members:

toche

tsantilas

mgt2010zg

Zenker13

garuda2006

Krystian1909

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5884

Posts: 58438

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 255332

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix