Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Several issues on 7C G2 after flashing/rooting with Nano firmware 13b
Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/05/25 - 21:48
sp_Permalink sp_Print

 

Hey guys

First of all i would like to congrat the developers for the great job theyre doing.

 

I just managed (as far as im concerned) to flash successfully my brand new Arnova 7c G2 tab.

 

I followed the instructions on how to root the device with the nano firmware and i am sure to have done it correctly. I got SU installed and Google Play as well as some repositories such as Aptoide.

 

However im suffering some issues with the device which are starting to get irritating. It might be an easy thing to sort out but after reading several posts in here i was unable to find any hint regarding the following issues:

 

1. When i set up the regional settings (display language, keyboard language, etc) these are being restored back to factory default english when i power down the tablet an restart it.

The same thing happens with the internet conenction (all access and config data deleted)

 

2. After rebooting device and having lost all config data (mentioned above), the setup wizard pops up every time. No standard apps on main screen only in the menu window.

 

3. All installed apps ive installed so far have been lost/deleted by the system after shutdown/reboot.

 

4. When installing some apps, the tablet tells me that i havent got enough storage space, that i should manage my space, although i got the included 4 Gb Card inside.

 

I am not sure whether it is a rooting/flashing problem or not. Since i was unable to find any helpful information neither here nor on the net, i would kindly ask you what could i do and try in order to get things working properly.

 

Can anyone help?

Many thanx in advance

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
2
2013/05/25 - 23:33
sp_Permalink sp_Print

1) Tell step by step how did you flashed your tablet.

2) linked with first point so no answer can be given.

3)linked with the first point.

4)the tablet has around 200 Mb for apps, the 4gb card is not counting as apps for space unless you use the sd version firmware.

Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2013/05/26 - 12:20
sp_Permalink sp_Print

Hey globula,

 

thank you for your reply and help.

 

You are right the first 3 issues are linked together. I just wanted to point out the issues i am currently having with the nano firmware.

 

What i did is to flash the tablet with the ADB & Fastboot method.

After setting up the connection correctly i downloaded the 2 necessary files in order to flash the tablet.

a) nano-system.img

b) nano-boot-ext4.img  which i renamed to nano-boot.img

 

At this point i was not sure whether i downloaded the correct boot.img file so i took the most up to date file in the list available.

http://downloads.nanolx.org/index.php?dir=7CG2_NanoCFW_rev14

 

Then i flashed the tablet with the mentioned files. the tablet booted up correctly and set up the necessary connection data for wifi and so on...

 

Then the issues mentioned above started to appear.

 

What did i do wrong? Did i use the wrong flashing files?

 

Concerning issue #4 do i have to use another firmware file?

 

Thank you for your support and patience.

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
4
2013/05/26 - 14:37
sp_Permalink sp_Print

Did you do this part

You need to create 3 partitions on your SD-Card:
- partition 1: used as usual external sd-storage, use FAT32 as file-system, choose size wisely yourself*
- partition 2: used as /data, use EXT4/EXT2** as file-system, choose size wisely yourself*
- partition 3: used as /cache, use EXT4/EXT2** as file-system, atleast 250 MB*

?

My advice is to try also the NO SD version and see if you have the same issue, but i am very sure that you skipped the above step.


Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2013/05/26 - 15:31
sp_Permalink sp_Print

Hey globula,

 

thank you for your reply.

 

Indeed i did not do the mentioned partitions. As far i am concerned i understood that there are 2 ways of flashing/rooting the device.

 

option 1: flashing/rooting with ADB/Fastboot

option 2: flashing/rooting via SD Card

 

Obviously i was mistaken. I didnt know that doing the card partition was part of the flashing/rooting procedure.

 

So is it imperative to create the partitions on the SC card?

 

"My advice is to try also the NO SD version and see if you have the same issue"

Do you mean to flash the device via ADB/Fastboot with nano-boot-nosd.img before partitioning the SD Card?

 

Thanx in advance

 

Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
6
2013/05/26 - 16:05
sp_Permalink sp_Print

 

UPDATE:

 

After reflashing the device with the nano boot NOSD image, the device is no longer showing any of the symptoms above.

The menu buttons light up again, the standard icons/apps are available in the main screen again, the device doesnt power off on its own and the menu runs smoothly.

It seems that your suggestion sorted my problem out globula :)

 

Im gonna check if dowloading apps and installing them onto the SD Card is working now. Can you tell me if nonetheless partitioning the SD card is still required?

 

Thanx again globula!

 

Kind regards

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
7
2013/05/26 - 16:56
sp_Permalink sp_Print

the partitioning is required only on the first version that you installed
because you did not had the ext4 partition, the tablet was not able to save any settings/apps because it did not had where, all the stuff was supposed to be saved on the ext4 partition

Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
8
2013/05/26 - 17:14
sp_Permalink sp_Print

So basically after using the NOSD version everything should be fine init?

 

Im testing it ATM intensively and everything seems to be working fine. Sim Card functionality has to be tested at a further moment. GPS seems to work as well, although sum applications such as TOMTOM or Navigon have no option to connect to server..

 

Nevertheless everything else is working finde. Im really happy. Thank you globula ur my man :)

 

Btw i read that version 14 is out for this device? Where can i found more infos about it?

 

Once again many thankx and keep up the excellent work.

 

Regards

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
Avatar
qwerty12345
New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2013/05/25
sp_UserOfflineSmall Offline
10
2013/05/26 - 18:23
sp_Permalink sp_Print

Many thanks!

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: peppepio, karasikik, Wizard13gr, betelgeize
226 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (189), Phone (34), Tablet (7)

Top Posters:

Oma7144: 5664

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 430

maikal: 394

Newest Members:

amsr

suave6565

artes38

Jayso

thisizM1

taulier

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5884

Posts: 58438

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 255321

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix