Latest product reviews
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

  
 

— Match —

   

— Forum Options —

    

Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

The issue with the forum post editor has been resolved, thank you all for your patience.


Our ClockworkMod (CWM) Recovery easy install package for RK3066 and RK3188 devices is now available.

NEW! RK3188 CWM package for KitKat firmwares, thanks OMA !

Topic RSS
Problems with WIFI
Topic Rating: 0Topic Rating: 0Topic Rating: 0Topic Rating: 0Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
2012/07/31
12:00
ludibubi

Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2012/07/29
Offline
My tablet:
Arnova 7b G3
1
0

Hi there! I installed your firmware with arctools – googleplay is working.

 

But I have an other problem: I want to use the internetflat of my Samsung Galaxy (G-TI7500). So I installed a tethering-app on my Galaxy, but my Tablet doesn't find this connection. With my laptop I have no problems: it detects the connection (SSID: AndroidTether), connects and I can use it. Why does the Tablet doesn't find the connection?

 

Regards

Ludger

Regards Ludger
2012/07/31
16:05
admin

admin
Forum Posts: 5348
Thanks Received: 2867
Member Since:
2010/09/11
Offline
My tablet:
JMI Pulse 10
2
0

It's possible that your tablet Wi-FI doesn't support ADHOC which is usually required for tethering. You can find some info about how to enable it on this post. As you can see at the end of the topic, we've added some scripts for that in Arctools that should be released later in August.

 

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

2012/07/31
19:04
chupy

New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2012/07/29
Offline
3
0

Hello! I have the same problem with my Tablet and my nokia N8 , . No problem with the laptop but my tablet (7bG3) didnt see the connection. I will check the post you refer.

 

Thanks.

2012/07/31
22:07
ludibubi

Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2012/07/29
Offline
My tablet:
Arnova 7b G3
4
0

:bravo:

 

YEAH YEAH YEAH!    I DID IT!!!!      IT'S WORKING!!!!!!!

 

Thanks admin for your help.

 

Only one question: The signal is very low although the handy lies close to the tablet. Is it a problem of the app (I use this one:

https://play.google.com/store/apps/details?id=android.tether&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImFuZHJvaWQudGV0aGVyIl0. )  or of the handy?

Regards Ludger
2012/08/02
00:45
admin

admin
Forum Posts: 5348
Thanks Received: 2867
Member Since:
2010/09/11
Offline
My tablet:
JMI Pulse 10
5
0

Hello,

I don't think using Wi-FI in Adhoc mode causes any signal problem, but I can't comment much on that as I am not using it a lot myself. I know some Arnova G3 tablets (for instance the 7f G3) aren't very efficient with Wi-FI coverage, but I can't say if it's the case for the 7b G3.

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

2012/08/02
09:51
ludibubi

Member
Forum Posts: 15
Member Since:
2012/07/29
Offline
My tablet:
Arnova 7b G3
6
0

I tried several apps and always the same. So I think it's a problem of may handy. My Galaxy is the first generation.

I'm happy, that I can connect and that's the most important. Many thanks for your help. By the way: How we can get information about new custom roms?

Regards Ludger
2012/08/05
02:49
chupy

New Member
Forum Posts: 6
Member Since:
2012/07/29
Offline
7
0

 hello!

I ve already done the changes in the wap-supplicant file , and im experiencing the same lo signal problem despite the devices are head to head. Ive got an old symbian based n8 and works well in notebooks and netbooks but not with the tablet.

If someone Knows why , let us know!!

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: exelletor, thaisimjoo, meshoo, affs, lambo2000, PrvSAT, Paul2482, billtrax, turist4, OSIRIS, pcookei, dreamliner69, kazuo, hendrikx, ekirok75, packy1, tigerchang, soma, unknownnorway, cdheiges, o0idle85, bagro, tvin, zbigy, SteveAgainst, zocker279, VetalZh1, yasushi, SpAM_CAN
340 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

admin: 5348

globula_neagra: 2406

Oma7144: 976

finless: 604

DarthJabba: 444

exelletor: 421

JochenKauz: 353

maikal: 306

Member Stats:

Guest Posters: 40

Members: 170171

Moderators: 4

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 176

Topics: 4537

Posts: 41123

Newest Members: kabraks, victormur, SpAM_CAN, yasushi, jaboteur, zergelo

Moderators: globula_neagra (2406), exelletor (421), JochenKauz (353), cracktech (282)


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix

Administrators: admin (5348)