Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Google Play and Apps on the Arnova 7 G3 and Hyundai A7
sp_BlogLinkWhite Read the original blog post
Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
1
2012/07/17 - 17:48
sp_Permalink sp_Print

Packed with features (Boxchip Allwinner A10 CPU, overclockable to 1.1 Ghz, 1 Gb of RAM, Android 4 ICS, HDMI output, front camera) and a reasonable price ($105/99 EU/95 UKP), the Arnova 7 G3 (a Hyundai A7 clone) is missing one thing: Google Play ! Using ArcTools, our own application designed for Archos & Arnova devices, it's now possible to install Google Play and Apps in less than 5 minutes. This method uses the fact the tablet is rooted to copy the necessary system files, it is not destructive and all your existing apps and data will be preserved.

Image Enlarger

The following video illustrate the installation procedure to get Google Play on the Arnova 7 G3 and Hyundai A7.

Detailed instructions for Google Play setup on Arnova 7 G3

Step 1. Install ArcTools from Appslib

For this step, if you don't have Appslib installed, you'll need to download it from appslib.com servers, you can also download arctools.apk directly from our server and skip to Step 2.

Start Appslib, search for Arctools.
Image Enlarger
It should find "ArcTools - Google Play / Android Market & Apps installer", select the application by clicking on it.

You should get…

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
samos2a
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/07/16
sp_UserOfflineSmall Offline
2
2012/07/19 - 08:58
sp_Permalink sp_Print

It's perfect ! Thanks a lot for this work Smile

Avatar
GMA
Charles County MD
New Member
Forum Posts: 9
Member Since:
2012/07/15
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2012/07/19 - 17:49
sp_Permalink sp_Print

Sorry to take so long to reply.  I've been having a ball playing with my Play Store and all the apps I can now get.  This was an excellent fix and I can't wait to see what you all come up with next.Smile

Avatar
OPB
New York
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2012/06/26
sp_UserOfflineSmall Offline
4
2012/07/20 - 01:12
sp_Permalink sp_Print

This worked (though I had previously used the more complicated method successfully).

 

Only thing is, now (and since the earlier installation as well), I get a strange series of messages every time I start up the tablet:

First, I get "Complete action using []Launcher []Setup wizard", then on top of that I get "Unfortunately" (they all start that way)  Google Partner Setup has stopped, and sometimes Talk has stopped. If I select Setup Wizard, that stops too (unfortunately).

 

If I start it up after several hours of shutdown, I often get several other messages, which I assume are due to the WiFi connection not being up yet. If I just shutdown to reboot, I don't tend to get those.

 

Sometimes I can't get Play Store to run unless I use arctools to clear the marketplace (I think that's the term; I think that can be done from Settings as well?).

 

Aside from these *relatively* minor annoyances, it seems to work well. However, I'd really like to know what the problem is with the startup.


Avatar
jabez
Worcester, UK
New Member
Forum Posts: 2
Member Since:
2012/07/17
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2012/07/23 - 15:13
sp_Permalink sp_Print

Top fix, thanks

Avatar
sn9ke.eyes
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2012/07/24
sp_UserOfflineSmall Offline
6
2012/07/26 - 17:57
sp_Permalink sp_Print

thanks for adding this.

Avatar
Jotas
New Member
Forum Posts: 1
Member Since:
2012/07/31
sp_UserOfflineSmall Offline
7
2012/07/31 - 22:26
sp_Permalink sp_Print

I try this and it works very good, but it have one problem, the calendar app crashes when i try to open it, because my google account is not synchronize only with the calendar and the google chrome.

Any suggestion, to solve this problem?

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
8
2012/08/01 - 23:55
sp_Permalink sp_Print

I don't know any fix for now, but that's something I'll have a look at when I'm back from holidays Wink

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
debkol35
Active Member
Forum Posts: 44
Member Since:
2012/08/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
9
2012/08/11 - 07:53
sp_Permalink sp_Print
Sir, the problem you stated about “Unfortunately, Camera has stopped” error”, is it fixed ?
Avatar
debkol35
Active Member
Forum Posts: 44
Member Since:
2012/08/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
10
2012/08/23 - 12:31
sp_Permalink sp_Print

Just installed google play with this tool following this tutorial. WORKING FINE WITHOUT A SINGLE PROBLEM. THANKS A LOT.

Avatar
debkol35
Active Member
Forum Posts: 44
Member Since:
2012/08/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 1
11
2012/08/23 - 17:54
sp_Permalink sp_Print

one more thing I would like to mentioned. gtalk was installed with google play which has solved my video chat problem. skype was giving me troubles but gtalk video chat is Fine.........

Avatar
sugarfix
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/09/06
sp_UserOfflineSmall Offline
12
2012/09/06 - 23:18
sp_Permalink sp_Print

Hi all,

 

I just picked up my 7G3 today as a replacement for my trusty old Archos 70 IT and of course, the first thing i wanted to do was use arctools to put Play on there.  I watched the video and everything appears to run as shown in the video but I don't get any apps installed.  It shows the 2 file commands and the "running script" command, I reboot, but nothing.

 

I did a factory reset and tried it again.  No joy still.

 

I tried the arctools download link off this site (v .70) and the one off Appslib (v .69) and I get the same result every time.

 

I'd appreciate any ideas anyone has.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
13
2012/09/06 - 23:24
sp_Permalink sp_Print

sugarfix said
Hi all,

 

I just picked up my 7G3 today as a replacement for my trusty old Archos 70 IT and of course, the first thing i wanted to do was use arctools to put Play on there.  I watched the video and everything appears to run as shown in the video but I don't get any apps installed.  It shows the 2 file commands and the "running script" command, I reboot, but nothing.

 

I did a factory reset and tried it again.  No joy still.

 

I tried the arctools download link off this site (v .70) and the one off Appslib (v .69) and I get the same result every time.

 

I'd appreciate any ideas anyone has.

Hello,

It could be related to some recent chances that have been made in the ArcTools package. Did you get any error next to the running script lines ? I'll try to have a closer look at the issue by the week-end, I'll let you know.

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
sugarfix
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/09/06
sp_UserOfflineSmall Offline
14
2012/09/06 - 23:32
sp_Permalink sp_Print

I'm just going to run it again now (this is on v 0.69 from appslib)

 

When I press "Install apps" it takes only about 20 seconds (much shorter than in the video) and then it displays:

 

Installing arctools-run-script1.sh

Installing gapps-arnova7g3.tar

Running script (1)

 

It then flashed a box at the bottom of the screen to say "sunning script" and then the donation message.

 

Hope that's enough for you to check with.

 

I'm happy to run any tests for you as it's brand new out of the box so I won't need to worry about losing any data :)

Avatar
cswizzy
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2012/09/08
sp_UserOfflineSmall Offline
15
2012/09/08 - 21:04
sp_Permalink sp_Print

hey all im having the same exact problem word for word as sugarfix. i bought mine on 9-4-2012 if that helps at all knowing they are both very new

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: xelex, oattika, jblanco711, kizzar07
193 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)


Devices in use: Desktop (166), Phone (27), Tablet (4)

Top Posters:

Oma7144: 5789

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

patrioti

davelou

Ashanak

NoonKnight

alex_25_39

astafyan

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5916

Posts: 58872

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 256565

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix