Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Help for Nooby
Avatar
morvargh
Cornwall uk
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/04/05
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/04/05 - 17:14
sp_Permalink sp_Print

I'm very new to this and looking at the other threads here, I may be about to ask for some pretty basic help on my new 80 Titanium.  Question is how do I get it talking to my PC which is running Windows XP.

When I plug the 80 Titanium into the USB port on the PC I get a message on the Titanium that it's connected as a media device.  If I then touch that on the tablet I get a screen on the tablet which gives me the option of connecting as a media device (MTP), or as a camera device (PTP).  However, no matter which one of these I select on the tablet, the PC doesn't recognize it.  If I go to the 'add hardware' function on the PC it has Archos listed with a big yellow question mark over it and it asks me for drivers so the PC seems to be recognising that the Archos is attached, but won't connect with it.  I click on OK to Search for drivers but it doesn't find any. 

I'm sorry this is such a basic question, but any help or advice would be much apprectiaed.

Thanks.

 

 

 

 

 

 

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
2
2013/04/05 - 19:09
sp_Permalink sp_Print

I think you have to upgrade your OS
When i had the Titanium, i was able to put files on it and w7 recognized it as MTP.

Avatar
admin

admin
Forum Posts: 5872
Member Since:
2010/09/11
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 3163
3
2013/04/05 - 19:13
sp_Permalink sp_Print

... or you can install  Windows Media Player 11, it should get MTP working on your Windows XP machine.

I've seen this as well, I don't know if helps...

Cheers.

If you like our web site, applications and firmwares, feel free to support our site. Donations are used to pay the bills for our server hosting costs, development tools and purchase new tablets to support.

Avatar
morvargh
Cornwall uk
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/04/05
sp_UserOfflineSmall Offline
4
2013/04/05 - 19:52
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Thanks very much for your helpful advice.

Yes, I know I'm living in the Dark Ages with XP on a very old PC and that I should upgrade the lot, but the thought of doing that and geting everything off this machine onto a new one horrifies me !!  I've got MP 9 installed so I'll upgrade that and thanks for the link to the MPT download, that's the next step to try for sure, and I'll do that tomorrow and post the result.

Thanks again for your help.


Avatar
morvargh
Cornwall uk
New Member
Forum Posts: 4
Member Since:
2013/04/05
sp_UserOfflineSmall Offline
5
2013/04/08 - 14:09
sp_Permalink sp_Print

Well, I downloaded the Media Transfer Protocol Porting Kit from Windows and upgraded to WMP 11.  Regrettably still no comms between my PC and the 80 Titanium.

The readme file for the MTPP Kit begins...."The MTP Porting Kit is intended to help partner companies prototype, evaluate and provide feedback on Microsoft's MTP (Media Transfer Protocol) extensions to PTP (Picture Transfer Protocol) currently widely used by Digital Still Cameras."  I'm afraid I didn't understand a word of that or any of the rest of it, and I suspect that this kit it's not really for folks like me, but thanks for the link anyway - it was worth a shot.

Unfortunately the WMP upgrade hasn't enabled it to recognise the Titanium.  The tablet says it's connected as a media device, but it doesn't appear in the 'list of devices' in WMP 11.

So back to the drawing board I think.

 

 

 

 

 

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: tristram
145 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (117), Phone (26), Tablet (3)

Top Posters:

Oma7144: 5800

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

mapo

sean1000

geogeo2016

sowas

changngocvtc

Ermiot

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5919

Posts: 58905

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 256609

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix