Latest product reviews
ARCHOS 50 Diamond
ARCHOS GamePad2
ARCHOS
Smartphones
ARCHOS
TV Connect
ARCHOS 101 XS

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Register Lost password?

ClockworkMod (CWM) Recovery easy install for RK3066 and RK3188 -- TWRP/CWM Flash-Tool and root for RK3288

 Please donate to support OMA and CrewRKTablets firmware work, thank you !

sp_Feed sp_TopicIcon
Archos Cobalt 80 - Flicker fix?
Avatar
iansjolly
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
1
2013/01/03 - 16:10
sp_Permalink sp_Print

Does a firmware exist that fixes the screen flicker on off white colours?

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
2
2013/01/03 - 16:20
sp_Permalink sp_Print

Can you explain more about this issue, on my tablet is not ocurring.
Did you flashed this version and still had the problem ?

Avatar
iansjolly
New Member
Forum Posts: 3
Member Since:
2013/01/03
sp_UserOfflineSmall Offline
3
2013/01/03 - 16:28
sp_Permalink sp_Print

No this is present on the stock rom provided with the tablet. It only occurs when off white colours are used. I immediately noticed it on the Adobe app "Sketchbook Pro" as the default background colour flickered like crazy. When I filled the screen with pure white it resolved. Maybe it's a hardware limitation of the screen.... i.e. dithering to achieve colour?

Avatar
globula_neagra
Birmingham

Moderator

Firmware Guru
Forum Posts: 2424
Member Since:
2012/01/05
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks Received: 264
4
2013/01/03 - 17:56
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory

Can i test only with the free app ?

Edit:
Found it, yes i noticed this on grays backgrounds actually, not white, it looks like the refresh rate is on 30 hz and that`s why you see the flickering.
It can be related to the both hardware/software side.
I already forwarded some problems to Archos with the YouTube app, which buffers only maximum 1 minute, and after that it stops, you need to skip 5 seconds of the video to get it working again.
Also a problem with the Wi-Fi when the device comes up from stand by, you cannot connect to any wi fi, unless you re-enable the Wi-Fi function, and sometimes you need to restart the tablet because not even the Wi-Fi will work.

Forum Timezone: Europe/Paris

Most Users Ever Online: 749

Currently Online: Nobody3001, kizzar07, Reandor, dddrrrweewee
247 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Devices in use: Desktop (204), Phone (39), Tablet (8)

Top Posters:

Oma7144: 5800

globula_neagra: 2424

finless: 604

DarthJabba: 551

exelletor: 450

JochenKauz: 450

cracktech: 432

maikal: 394

Newest Members:

dddrrrweewee

dddrrrweewe

rado

Reandor

experiance59

Doosenfutter

Forum Stats:

Groups: 10

Forums: 185

Topics: 5919

Posts: 58904

 

Member Stats:

Guest Posters: 43

Members: 256600

Moderators: 5

Admins: 1

Administrators: admin

Moderators: globula_neagra, exelletor, JochenKauz, Oma7144, cracktech


CrewRKTablets moderators: JochenKauz and Astralix